Kako ulepšati grudi vežbama?
Kroz vekove, standardi lepih grudi su se promenili nekoliko puta.  Danas se idealnim grudima smatraju one koje se ne pomeraju pri pokretima. Dakle, lepo poprsje je ono sa visokim, elastičnim grudima, bez obzira na njihovu veličinu. Glavna odlika lepih grudi je njihov tonus. Savršen sport za povećanje tonusa i poboljšanje izgleda vaših grudi je plivanje. Druga alternativa je fitnes ili neke jednostavne ali efikasne vežbe, kojima ćete sami ojačati grudne mišiće.

Vežba 1: Pritisak

Primena pritiska je najjednostavnija vežba za grudi. Stanite naspram zida, naslonite se na njega rukama. Upirite se rukama o zid što jače možete, kao da želite da ga pomerite, i tako 10 sekundi. Opustite se, protresite rukama. Uradite seriju od 10 ponavljanja.

Vežba 2: Dodirivanje laktova

Stanite, savijte ruke u laktovima, držite ruke na kukovima. Pokušajte da spojite laktove na leđima, ali ne radite to naglo, već polako,  istežite tako mišiće 10-15 sekundi. Ponovite 8 puta.

Vežba 3 : Pritiskajte dlanove

Spojite dlanove ispred grudi i pritiskajte ih jako jedan o drugi 3-5 sekundi. Ponovite 8-10 puta.

Vežba 4: plivajte prsno, „na suvo“

U stojećem stavu, priljubite se uza zid, stisnite grudne mišiće i pravite pokrete kao da plivate prsno. Neka vam mišići sve vreme budu napeti.

Završite vežbe za grudi vežbama za pravilno držanje

Najbolji način da se završi ovaj set vežbi za grudi je da uradite vežbe za pravilno držanje. Uzmite debelu knjigu,  stavite je na glavu i hodajte po kući tako nekoliko minuta. Ovo će vam pomoći da  efikasno opustite mišiće. Ako ne možete ovako da hodate,  pokušajte bar da stojite sa knjigom na glavi. Možete da se držite za stolicu ili zid, ali ne naslanjajte se na njih.