Doručkujte čim ustanete

Zdrav doručak će vam dati oštriji um i više energije. Izbalansiran doručak sadrži proteine, ugljene hidrate, i vlakna.
Krećite se
Pre nego što započnete da obavljate svoje poslove, brzo pročetajte 30 minuta . Osećaćete se okrepljeno, i odradićete deo preporučenih 150 minuta umerene fizičke aktivnosti nedeljno. Jutarnja vežba smanjuje krvni pritisak i nivo triglicerida (nezdravih masti) u vašem sistemu. Takođe ćete spavati bolje noću.
Zaštitite kožu
Ne izlazite iz kuće bez kreme za sunčanje (čak i kad ne sija sunce i kad je zima jer i tada UV zraci mogu da prodru u kožu, posebno na izloženim oblastima kao što su lice, uši, i ruke).
Nemojte da nosite teške torbe
Preteške torbe i rančevi mogu dovesti do naprezanja ili povreda mišića u vratu, ramenima, i leđima. Rančevi ne bi trebalo da sadrže više od 10% do 15% od težine onoga ko ih nosi.

Pametno užinajte

Umesto peciva i slatkiša. pojedite voće, musli, jogurt.

Sprečite bol u leđima

Dobro držanje je ključ za sprečavanje bolova u leđima. Ako radite za stolom, stavite noge ispod stolice i podesite monitor računara, tako da bude pravo ispred vas. Ustanite i istegnite se nekoliko puta dnevno.

Opustite se
Dovoljno vežbe i dovoljno odmora mogu da pomognu u smanjenju stresa. Provedite vreme obavljajući omiljene aktivnosti. I odrasli i deca mogu imati koristi od razgovora sa pouzdanim prijateljima ili članovima porodice o stresnim situacijama.

Alkohol konzumirajte umereno

Samo jedno piće dnevno za žene, i dva za muškarce. Tako se smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska i bolesti srca, kao i dijabetesa.

Smanjite vreme pred TV-om
Imaćete više vremena da se uključite u zdrave porodične aktivnosti, kao što su šetnje, vožnja bicikla, igre sa porodicom. Puno vremena pred TV-om je povezano sa povećanom težinom kod dece i odraslih. Televiziju treba gledati maksimalno jedan sat dnevno. Zamenite to vreme zdravijim ili društvenijim aktivnostima.