tajneU čemu je njena tajna?

Sve smo to iskusile: Taj trenutak u sred pregleda kada uhvatimo same sebe da besramno gledamo u svoju frizerku, dermatologa ili stomatologa i razmišljamo, kako joj to uspeva? Koja je tajna njene bujne kose, tena bez pora ili besprekornih zuba?

U ovom članku saznaćete kako da izgledate mlađe na prirodan način.

 Koristite susamovo ulje

Prva stvar koju svako jutro možete da uradite je da namažete organsko susamovo ulje po celom telu u kružnim pokretima, tako da ga umasirate u kožu. Tako ćete pokrenuti cirkulaciju. Ulje hidrira kožu dajući joj zdrav sjaj. Zatim uskočite pod tuš. Ulje na prirodan način uklanja mrtve ćelije kože.

 Koristite riblje ulje

Anti-upalne supstance su nešto najbolje protiv starenja. Riblje ulje jača srce i imunitet, podstiče rast kose i čini da koža izgleda svežije i zategnutije. Možete uzimati kapsule omega 3 riblje ulja od 500 mg ujutro i uveče.

Brzo popijte kafu

Zubi će se manje uflekati od kafe ako je brzo ispijete. Isto važi i za druge tečnosti koje boje zube, kao što su čaj i tamni sokovi.

 Izbegavajte podlogu

Podloga se uvuče u pore i ističe ih. Umesto toga stavite korektor na mesta na kojima želite da sakrijete nesavršenosti (ispod očiju, na fleke itd.) Zatim nanesite hidratantnu toniranu kremu.

 Ne jedite beli šećer

Beli šećer ubrzava proces starenja,tako što se vezuje za kolagen u koži i slabi ga. To može dovesti do prevremenih bora i opuštene kože. Jedite puno voća i povrća svaki dan.

Umesto toga korstite šećer kao piling. Pomešajte šećer sa gelom za čišćenje kože i istrljajte lice sa tim. Koža će biti jako mekana.

 Razmazite svoje područje oko očiju

Sredstva za negu oblasti oko očiju u obliku gela smanjuju tanke linije i čine da šminka izgleda sveže dugo.

 Oterajte stres masažom

Ako nemate vremena ili novca za masažu, možete postići mnogo istih prednosti tako što ćete se 20 minuta dnevno istezati, meditirati, disati duboko i sl.

 Vitamini

Neki savetuju korišćenje kreme sa 30% vitamina C. Ta krema ima jako antioksidantno dejstvo i popravlja oštećenja kože uzrokovana suncem. Ima i dejstvo zaštite od sunca. Jedite voće sa jabučnom kiselinom – jagode, jabuke i grožđe. Oni deluju kao prirodni čistači zuba i umanjuju mrlje na njima.