Šta žene zaista žele

Sigurno znate za onu pošalicu koja govori o tome da ma koliko se trudili, žene nikad nećete razumeti i da su preterano komplikovane i nepredvidive.

Međutim, ako imate u vidu nekoliko jednostavnih i osnovnih ženskih osobina, shvatićete da put do ženskog srca nije toliko težak ukoliko volite tu ženu i stalo vam je da je osvojite.

Olakšaćemo vam put do ženskog srca:

Saosećajnost

Pažljiv muškarac koji ume da pokaže svojoj  emotivnoj partnerki saosećajnost u trenucima kada joj je to potrebno, je muškarac koga svaka žena želi da ima pored sebe.

Kada joj reči nisu potrebne, nego topao zagrljaj i osećaj sigurnosti.

Džentlmenstvo

Kada je romansa u pitanju, mnoge žene vole kada muškarac preuzima tradicionalnu mušku ulogu i ponaša se džentlmenski. Žena je naravno sposobna da sama sebi otvori vrata ili izvuče stolicu u restoranu, ali kad vidite da u tome okleva, ona očekuje da to vi uradite i pokažete svoju pažljivost i želju da joj bude ugodno i da bude tretirana na pravi način.

Pokažite joj koliko brinete o tome da se oseća kao princeza.

Ne sakrivajte sopstvene mane

Manu nije moguće sakriti. Ona se može prikriti na početku veze, dok se trudite da ostavite dobar utisak i pazite na svaki svoj postupak. Vremenom, svi se odaju, i to u situacijama kada najmanje očekuju da će ta mana izbiti na površinu.

Tada je efekat koji ona ostavlja daleko veći nego da ste je priznali u startu.

Sama svest o tome da ta mana postoji je pozitivna strana, kao i rešenost da se potrudite da je ispravite.

Upravo to žene žele..

Žene vole razvoj ličnosti, one vole muškarca koji je pažljiv i osetljiv.

Voli kad njen muškarac prepozna sopstvenu manu, npr. plahovitost ili redovno sumorno raspoloženje posle posla, ali i uloži napor da se time pozabavi.

Osećaj zaštićenosti

Žene ma koliko nekada delovalo da žele da budu dominantne, vole kada osete da ste vi jači pol i da je štitite.

Mora da bude sigurna da kada bi se našla u opasnosti, vi biste bili tu da je zaštitite i da se uvek može osloniti na vas.

Žene vole „viteštvo“ i ništa ih ne privlači kao muškarac koji bi sve učinio da ih zaštiti.

Klimanje glavom nije dovoljno

Slušanje žene dok govori je važno, ali ona želi da zna da je vi zaista čujete i da ste svaku njenu reč primili k znanju, kada je određeni problem u pitanju.

Kada napravi pauzu u izlaganju, očekuje da ćete tada vi dati odgovor, na saosećajan i brižan način.

Ako vam ona govori da je uznemirena zbog toga što joj šef nameće teške zadatke, vaš odgovor bi trebao da bude saosećajan, ali zapamtite da treba da se suzdržite od poriva da ponudite rešenje.

Njoj treba samo razumevanje.

Romansa

Momci obično žele najbrži put do seksa. Imajte u vidu da to najčešće nije slučaj i sa ženama. Naravno da i žene žele seks, ali one takođe žele da taj emotivni odnos bude prožet povezanošću i bliskosti. One žele romansu.

To znači da im treba posvetiti vreme, razgovor, i lagano fizičko približavanje, dodirivanje, ukratko predigru, a to treba da traje određeno vreme, za koje će se u njoj probuditi mašta i odvesti je u zaljubljenost.

Istovremeno tako joj stavljate do znanja da je poštujete, time što nećete insistirati da imate seks raniej nego što bi ona to želela.

Bezbedan seks

Ukoliko u toku prvog odnosa ne nameravate da se zaštitite, pomislite šta bi žena mogla da pomisli o vama. Pomisliće da nemate običaj da se zaštitite tokom seksa, što joj ostavlja prostor za osnovanu sumnju da ste rizičnog ponašanja i da tako i nju dovodite u opasnost od oboljevanja od polne bolesti.

Nećemo ponavljati koliko je zaštita tokom seksa bitna, i koliko morate voditi računa o sebi i svom partneru, to se u današnje vreme podrazumeva.

Komplimenti

Žene vole da im se govori kako izgledaju lepo, ali sa tim da primetite promenu pre nego što vam ona to predoči. To je znak da obraćate pažnju na svaki njen detalj i znate do koje je promene došlo. Veoma je bitno svakoj ženi i osvaja svaku.

Stavite joj do znanja kada primetite da je kupila novu haljinu, ima novu frizuru, ili je popravila figuru.

Gledajte je u oči

Sedenje rame uz rame i razgovor je možda prijatnije, ali ženama je važno da u vašim očima vide povezanost i iskru koja ih podseća koliko ste povezani.

Gledanje u oči tokom vođenja ljubavi će produbiti vašu bliskost i van kreveta.

Mali romantični gestovi

Romansa je nešto što će žena uvek želeti, bilo da ste u vezi 2 meseca ili 20 godina.

Cveće, intimna večera su jednostavni gestovi koji će ženi prijati i umeće to da ceni.

To možda zvuči kao kliše, ali žene su osećajne i pažnja je kod njih od presudnog značaja u vezi.