Nekoliko poslednjih sezona, uglavnom je diktiralo trend gde su devojke „pozajmiljivale“ od svojih muškaraca odevne komade.

Ovog proleća u prvom planu će biti glamur i ženstvenost. Novi prolećni stil će učiniti da se devojke osećaju kao princeze u tome što nose na sebi, i koji godinama nije viđen. Modni stilisti predstavlaju odevne komade, koji su inspirisani prolećem, jer cvetni dezen dominira, kao i jarke i tropske boje.

Modni dodaci (accessories) će biti svedeni na minimum u onoj meri da dovoljno naglase ženstvenost, a minđuše kao jedinstveni komad se vraćaju na „velika“ vrata.

Princezin šik je stil koji je masivan trend ove godine, i komadi koji ga čine se kreću od dugih laganih i suknji od tila koje se kombinuju sa topovima od streča i elastičnih materijala sa dodacima kvalitetne čipke.

Pastelne boje će opet biti u modi, i ublažavaće jarkoću nadolazećeg trenda. Biće puno bebi pink dezena, i različitih tkanina obojenih žutom bojom. Pamuk je nezaobilazan, kao i metalni detalji na njima.

Zbog mogućih modnih promašaja, kada sa piste obučemo sve odjednom, najbolje je da imate bar jedan komad sa cvetnim dezenom i njega kombinujte različito, ali umereno i u skladu sa samim sobom i tu nema greške. Svakako su se proizvođači potrudili da nas usmere i olakšaju kombinovanje, pa na nama je da to pametno iskoristimo.

Ženstvenost i jednostavnost su epiteti ovog proleća, pa i leta, tako da će dame biti u prilici da u potpunosti izraze svoju prirodnu lepotu i gracioznost.