Flašica za vodu

Pre nego što izađe da se igra dete treba da popije čašu vode. U pauzama u igri takođe treba da pije vodu. Ukoliko je vaše dete u kampu ili igra u timu, osigurajte da dopunjuje svoju flašicu za vodu nekoliko puta dnevno.

Komplet za prvu pomoć

Komplet za prvu pomoć treba da se nalazi u vašoj kući, u kolima, a ponesite i jedan sa sobom kada idete na odmor. Čuvajte set prve pomoći na lako dostupnom mestu, ali koje dete ne može dohvatiti.

Zaštita od sunca

Dete treba da nosi šeširić, naočare za sunce i pamučnu odeću koja će štititi njegovu osetljivu kožu od štetnog sunčevog zračenja.

Krema za sunčanje je neophodna. Nanosite je nakon plivanja, znojenja ili posle više od 2 sata provedena na suncu.

Zaštitna sportska oprema

Ukoliko se vaše dete bavi timskim sportom, obezbedite mu odgovarajuću sportsku zaštitu. U zavisnosti od sporta to može da uključuje masku za lice, kacigu, jastučiće za zglobove i patike napravljene specijalno za površinu na kojoj trenira.

Plan sigurnosti

Pre nego što vaše dete ode da se igra, a izvan je vašeg vidokruga, dogovorite se o sigurnosnom planu-kako može da vas dobije ukoliko mu zatrebate i šta da radi u hitnim slučajevima.

Sprej za insekte

Koristite sprej za insekte ili sredstva koja će zaštititi vaše dete od komaraca, da biste izbegli nastanak ranica koje nastaju raščešavanjem ujeda, jer deca često ne mogu da ignorišu svrab.

Antihistaminici

Letnja trava, korov i cveće mogu biti okidači alergija. Antihistaminici olakšavaju curenje iz nosa i svrab grla ukoliko su alergijske prirode.

Pobrinite se da vaše dete leto provede sigurno i aktivno. Mere zaštite kojih nema mnogo učiniće da se povrede i bolesti preveniraju i tako će vaše dete moći u potpunosti da uživa u letnjim danima.