Glamurozne oči

Ako ste dovoljno hrabri za ovaj izgled koji se generalno smatra prigodnim za crveni tepih i trenutke na velikom ekranu, jedna stvar je sigurna- ljudi će se okretati za vama. Kleopatrine oči su smele, egzotične i vrlo seksi, i imaju moć da transformišu čitav izgled. U današnje vreme, skoro da je sve dozvoljeno kada je u pitanju šminka, tako da je i ovaj dramatičan izgled sišao sa modnih pisti u stvaran svet.

Oštre linije i izrazito tamna šminka su idealni za noćni izlazak u grad. Za svakodnevno nošenje, međutim, suptilno i neupadljivo je ipak bolje. Možete međutim samo blago nagovestiti ovaj dramatični izgled u dnevnoj šminki.

Sami se našminkajte u stilu Kleopatre

Mačkaste oči ili Kleopatrine oči izgledaju vrlo upečatljivo. Tamne, senzualne, zadimljene, pa čak i pomalo božanske, sećaju na stari Egipat, to su oči zavodnice – ili samo žene koja želi da ostavi jak utisak, žene koja ima jaku ličnost. Lako je stvoriti niz izgleda inspirisanih Kleopatrinim očima, a na svu sreću nijedan od njih ne zahteva pomoć profesionalnog šminkera. Možete postići ovaj izgled sami, u udobnosti svog doma.

Dramatično naglašene oči

Prva slika koja vam pada na pamet kada pomislite na Kleopatrinu šminku su debele, teške, tamne linije koje se protežu od kapaka prema ušima.

1. Počnite tako što ćete pripremiti kapke nanošenjem fiksatora šminke za oči.

2. Nanesite svetlu senku na ceo kapak do obrvne kosti. Nijanse kao što su bež, sivo- braon (eng. taupe) ili krem su savršene.

3. Nanesite tamnu senku na konture oka i umešajte je u ivicu kapka. Ne možete pogrešiti sa crnom, a ponoćna plava je takođe odgovarajuće intenzivan izbor.

4. Debeli, tamni ajlajner je ključ za postizanje ovog hipnotičkog pogleda (tečni ajlajner je idealan). Počevši od unutrašnjeg ugla kapka, nacrtajte tanku liniju i podebljavajte je postepeno kako se krećete ka spoljnoj ivici kapka. Ne prestajte kada stignete do spoljnog ugla! Produžite liniju pod uglom od 40 stepeni kako bi postigli dramatičan efekat.

5. Uradite istu stvar na donjim trepavicama, ali koristite olovku da bi liniju nacrtali bliže oku. Kada dođete do spoljašnjeg ugla, povucite liniju nagore da se sastane sa gornjom linijom. Tako ćete postići takozvani izgled krila.

6. Završite sa dva sloja maskare koja daje volumen trepavicama.

Ultra glamurozni izgled

Ovaj izgled je nadograđeni klasični Kleopatrin izgled. Izuzetno je dramatičan i zahteva da se ogromna pažnja posveti detaljima.

1. Pripremite vaše kapke kao što je opisano gore.

2. Nanesite svetlu boju na kapak sve do obrvne linije. Boje: metalik žuto-zelena, morska plava, intenzivna kraljevska plava. Ili koristite senke u sličnim tonovima.

3. Koristite tamnu olovku za obrve da pojačate njihovu boju. Tako će izgled biti još dramatičniji.

4. Nanesite komplementarne nijanse senki za oči na gornji kapak i liniju donjih trepavica. Trebalo bi da budu podjednako svetle, ali dovoljno različite da se vidi razlika u odnosu na prvu senku koju ste naneli. Koristite četkicu ajlajnera za precizno definisanje donjih trepavica.

5. Nacrtajte debele linije duž linija gornjih i donjih trepavica sa istom tamnom olovkom za obrve koju ste ranije koristili. Produžite linije i van ivice kapka tako da stvorite efekat krila.

6. Koristite maskaru za volumen trepavica. Nanesite debeo premaz na gornje i donje trepavice za maksimalni utisak!

Umereno i lako

Za svakodnevne prilike, npr. za posao: pripremite kapke, nanesite svoju omiljenu neutralnu senku samo na kapak i oivičite oči oštrom linijom što bliže liniji gornjih i donjih trepavica, ali nemojte praviti efekat krila, jer je to teško prikladan izgled za posao. Međutim, ovo je odličan način da naglasite svoje oči, a ipak izgledate elegantno i pristojno.