TAJNA # 1: Kombinovanje odgovarajućih nijansi je bitno

Koristite tri različite boje: jedna nijansa za osnovu, obično veoma svetla, jedna boja za ivicu kapka i glavna boja za kapak. Treba ih naneti tako da izgledaju kao da se stapaju jedna u drugu.

Počnite sa svetlom nijansom i onda pređite na tamnije. Osnovnu boju nanesite na celo oko do obrvne kosti (osnova je najsvetlija boja), nanesite senku na kapak (srednje tamna boja) i zatim nanesite najtamniju boju na ivicu kapka, ali na spoljašnju stranu ivice, dakle iznad ivice kapka.

TAJNA # 2: Izaberite senke koje ističu vašu boju očiju

Nanošenje senke u boji očiju istaći će oči, baš kao i senke koje kontrastiraju sa bojom očiju.

TAJNA # 3: Nikada ne nanosite tamnu senku na obrvnu kost.

Dobićete previše dramatičan izgled. Nanesite senku do obrvne kosti ali ne na samu kost osim ako je neutralne boje.

TAJNA # 4: Prilikom nanošenja tamne senke na nabor kapka tj. ivicu kapka, nanesite senku samo na spoljne ivice. Ako je nanesete preblizu oka, oči će se vizuelno smanjiti.

TAJNA # 5: Pre nanošenja senke stavite fiksator za šminku

Fiksatori ​čine da senka ostane na mestu satima.

TAJNA # 6: Svetlucave senke naglašavaju bore

Svetlucave senke ističu oči, ali takođe teške kapke, linije i bore.

TAJNA # 7: Čađave oči (smoky eyes) izgledaju odlično, ali nanosite senku samo do ivice kapka i ispod linije donjih trepavica.

TAJNA # 8: kako da uparite senku sa crvenim usnama

Ako stavite crbeni ruž, senke treba da budu svetle i neupadljive. Osnovno pravilo: ne naglašavati usne i oči istovremeno.

TAJNA # 9: bela boja čini oči svetlijim

Bela senka ili olovka sa unutrašnje strane oka u blizini suznog kanala čini da oči izgledaju svetlije. Tako ćete otvoriti oči.

TAJNA # 10: Igraj se sa bojama

Sivo-braon boja (na pakovanju će pisati taupe) i boja lavande odlično izgledaju na očima svih boja. Ako ste kupili senku koja je neobične ili upadljive boje, mešajte je sa drugim nijansama. Na primer, kombinovanje električno plave sa sivo-braon senkom (eng. taupe) daje oku odličan izgled (pogledajte donju sliku).