Žene sa braon očima i crnom kosom imaju sreće kada je u pitanju boja senke za oči. Iako postoje neke boje kojih treba da se klone, mogu da postignu brojne različite izglede koristeći mnoštvo boja. Žene sa braon očima i crnom kosom mogu da koriste braon, plave, zelene, ljubičaste, ružičaste nijanse i neke nijanse narandžaste da stvore savršen izgled za sve prilike. Možete čak koristiti nijanse sive i crne boje, iako se ove tamnije boje najbolje koriste za naglašavanje.

Braon

Žene sa braon očima i crnom kosom mogu da kreiraju konzervativni dnevni izgled koristeći braon nijanse. Izbegavajte običnu braon boju. Ona će učiniti da vaše oči izgledaju manje i upale. Umesto nje, koristite braon nijanse koje imaju malo sjaja, koje su svetlije i kombinujte ih sa svetlijim bojama, kao što je svetlo zlatna ili krem boja.

Probajte:

• senku od četiri nijanse pod imenom Začarana šuma od Maybelline (Enchanted Forest). To su svetlije braon  nijanse koje lepo izgledaju na braon očima.

Plava

Postizanje dobrog izgleda na braon očima plavim senkama može da bude problematično, ali vredi rizikovati. Prava nijansa plave može da istakne sjaj u braon očima. Obratite pažnju na boju vaše kože kada birate plavu senku. Neke nijanse jednostavno ne idu sa nekim bojama kože.

Sapphire Ice senka sa 4 nijanse od Maybelline nudi nijansu plave za svaki ton kože. Kombinujte sve 4 nijanse kako bi stvorili dramatičan izgled.

Ljubičasta

Ljubičasta je savršena za smeđe oči i crnu kosu. Tamnija ljubičasta može stvoriti savršen večernji izgled.

Forever fig je ljubičasta senka sa roze nijansom marke Covergirl. Izgleda odlično na ženama sa tamnijom kožom. Spring Violet Duo od L’Oreal Paris je odlična tamno ljubičasta za večernje izlaske. Možete koristiti i svetlije nijanse za naglašavanje tamnije boje.

Ružičasta roze

Ružičaste senke za oči će vam dati svež, ženstven izgled. Ovo je još jedna boja kod koje morate da razmotrite boju kože. Ako izaberete suviše svetlu nijansu izgledaćete bledi, posebno ako imate tamniju kožu. Treba izabrati pravu nijansu.

Onlajn saveti

Ako niste sigurni koju boju ili nijansu da koristite, uvek možete dobiti stručno mišljenje onlajn.

Mnogi proizvođači kozmetike nude pomoć korisnicima da izaberu pravu boju i nijansu senke za njihove oči. Neki vam čak daju mogućnost da im otpremite svoju fotografiju i na osnovu nje vam preporučuju savršenu senku za oči. Probajte različite nijanse i boje dok ne pronađete ono što vam se najviše dopada. Takođe možete da ćaskate onlajn sa savetnicima za lepotu.

• Na sajtu Maybelline savetnici preporučuju boju senke na osnovu boje kože i boje očiju. Morate izabrati svetlu, srednje tamnu ili tamnu boju kože.

• Covergirl nudi niz opcija za slaganje boja. Oni zahtevaju da se registrujete, sa vašim imenom i imejl adresom. Kada to učinite, možete uneti boju kose, očiju i kože i oni će vam preporučiti boje. Možete i da skinete softver pod imenom Makeup Mirror. On će vam omogućiti da otpremite svoju fotografiju ili koristite model i da virtuelno promenite svoj izgled. Možete da proverite kako vam stoje senke za oči, rumenilo, boja usana, pa čak i boja noktiju.