Boja breskve

Najbolja šminka za brinete je šminka prirodnih boja. Ako imate prirodni ten boje breskve, koristite kremaste svetle senke u prirodnim bojama. Kompletirajte izgled sa blago obojenim obrazima i sjajnim karminom boje mesa. Ova tehnika usklađivanja šminke sa prirodnom bojom kože daje izgled prefinjene lepote.

Preplanula boginja

Šminka u bronzanoj nijansi može da izgleda predivno na brinetama jer se bogate, ali suptilne neutralne nijanse mogu savršeno uklopiti sa smeđom kosom. Ako nanosite bronzer na lice, i ostatak šminke treba da bude u toj paleti boja.

Izaberite senke za oči u nijansama oraščića (na donjoj slici, eng. nutmeg) i karmine boje peska. Crna maskara će takođe istaći oči u kombinaciji sa ovom šminkom.

Imajte na umu da boja bronzera koji koristite treba da bude u skladu sa bojom vaše kože. Na primer, ako imate preplanuli ten, potražite bronzer boje sleza (eng. mauve, na donjoj slici).

Ako imate svetliji ten, izaberite bronzer plavih, roze, ili hladnijih nijansi za najbolje rezultate.

Prirodna lepota

Mnogim binetama ne treba mnogo šminke da izgledaju prelepo. Kombinujte roze sjaj za usne, nežno rumenilo i na oči nanesite senke neutralnih boja i izgledaćete prirodno lepo, ženstveno i romantično.

Šminka boje čokolade

Bogata čokoladno braon šminka može da izgleda upečatljivo na brinetama. Da biste dobili prelep izgled očiju poput srne, nanesite hajlajter odmah ispod obrvne kosti. Zatim nanesite i ajlajner boje čokolade i senku za oči. Uvijte trepavice, i stavite braon ili crno-braon maskaru. Na usne stavite sjajan ruž.

Ljubičasta

Ljubičasta dobro ide sa plavim očima, očima boje lešnika, zelenim i braon očima. Ljubičasta lepo stoji brinetama jer se u krugu boja plava / ljubičasta nalazi na suprotnoj strani od braon / crvene nijanse. U suštini, kontrast u bojama ističe oči.

Pored toga, ljubičasta se dobro uklapa sa rozim ili bež ružem ili sjajem za usne. Izaberite nijansu koja najbolje izgleda na vašem tenu.

Koralne usne

Koralna boja usana lepo ide uz smeđe oči i smeđu kosu. Koral je nijansa crvene, i pošto se crvena nalazi veoma blizu braon boje u krugu boja, ove dve nijanse obično izgledaju veoma dobro kada se upare.

Koristite mekše nijanse korala za dan, a intenzivnije nijanse za dramatičan večernji izgled.

Svež izgled

Za svež izgled, i senka i karmin treba da budu iz iste porodice boja, ali ne previše blizu jedna drugoj. Da biste izabrali najbolje boje za smeđu kosu, neka vam vodič bude boja kože. Drugim rečima, ako je vaša koža ružičasta, koristite ružičaste tonove. Ako imate crvenkastu kožu, boje sleza će vam dobro stajati. Isto tako, ako vam je koža žućkasta, dobro će vam stajati roza i bež. Obrve treba da budu uredne, dodajte nekoliko slojeva maskare i rumenilo ili bronzer na obraze kako biste kompletirali izgled.

Malo sive

Iako se siva ponekad smatra „hladnom“ bojom, može dobro izgledati na brinetama, jer to je zapravo neutralna nijansa i dobro izgleda na svim bojama kože i očiju.  Međutim, ako imate kožu pepeljaste nijanse ili ako vam siva jednostavno ne stoji lepo, onda razmislite o ajlajneru u tirkiznoj ili evergrin nijansi. Koristite senke za oči slične nijanse kao ruž za usne (npr. Svetlucavo zlatna i narandžasta nijansa).

Oivičite oči ajlajnerom. Uvijte trepavice i dodajte nekoliko slojeva maskare kako biste finiširali izgled.

Čađave oči

Žene sa tamnom kosom mogu da naprave čađave oči za dramatičan večernji izgled. Iako je crna boja tradicionalna boja za čađave oči, može izgledati pregrubo, a druge nijanse mogu se bolje uklopiti. Boje koje lepo idu sa smeđom kosom su duboka indigo boja, ljubičasta, siva i čokoladne nijanse. Koje boje će vam najviše odgovarati zavisi od boje vaše kože.

Bez obzira koje boje senki za oči izaberete, izgledaćete najbolje ako uparite ove senke dubokih boja sa karminom boje mesa  (eng. nude).

Romantična i lepa

Roze i braon je klasično lepa kombinacija, tako da mnogim brinetama lepo stoji roze boja na usnama. Ako izaberete upadljivu šminku na očima i roze usne, ipak možete da  izgledate nežno, lepo, i romantično. Ključ je u dobrom mešanju boja, tako da završni izgled ne bude previše oštar.