Kako naneti tečni ajlajner

Nanošenje ajlajnera može biti težak zadatak i za profesionalce.To je veština koja se mora vežbati. Početnici obično počinju sa ajlajnerom u olovci, pa postepeno prelaze na tečni ajlajner. Cilj nanošenja ajlajnera je da se postigne jasna, pravilna linija.

Prvi korak

Ako koristite ajlajner u olovci, naoštrite olovku do željenog nivoa. Testirajte ga na ruci da li ostavlja pravilnu liniju odgovarajuće debljine.

• Držite olovku kao i običnu olovku, rukom kojom pišete.

• Polako nanosite olovku, na deo po deo oka.

• Trik je da polako i sigurno nanosite ajlajner. Nakon što ste savladali ajlajner u olovci, pokvasite vrh olovke i dobićete kremastiju i laganiju teksturu, i bićete korak bliže savladavanju i tečnog ajlajnera.

Saveti za nanošenje tečnog ajlajnera.

Tečni ajlajner izgleda izuzetno seksi. Linija koja malo prelazi liniju oka, a koja se nastavlja na  klasičnu mačkastu liniju, skreće pažnju na trepavice, a ne narušava uredan i  i ženstveni stil šminke.

• Pripremite kapak: Prvo očistite kožu, nanesite hidratantnu kremu i nanesite korektor ili tečnu podlogu. Na kraju stavite i malo pudera u prahu koji će fiksirati tečni puder i obezbediti mat izgled.

Zatim, nanesite senku za oči. Seksi smoky izgled se može postići sa tečnim ajlajnerom ako je uparen sa tamnom senkom. Pažljivo nanesite senku, tako da posle ne morate da je popravljate.

• Uvijte trepavice: Kada je područje oko očiju pripremljeno, uvijte trepavice.

• Nanesite tečni ajlajner : Što više se približite ogledalu i nežno podignite ivicu oka. Nacrtajte tanku liniju što bliže trepavicama. Kreće se od unutrašnjosti oka ka spolja, i kada stignete do ivice oka, blago ukosite liniju na gore, kako bi postigli seksi izgled. Kada ste nacrtali osnovnu liniju, možete je podebljavati po želji.

•Ako pogrešite, imajte pri ruci vatu i sredstvo za skidanje šminke.

• Nanesite maskaru: Nanesite dva do tri sloja crne maskare.

Postizanje različitih izgleda

Iako nas tečni ajlajner asocira na večernji seksi izgled, on ne mora da se ograniči samo na tu vrstu upotrebe. Tečni ajlajner ima mnoge prednosti:

• dugo traje

• manje se mrlja

• daje čiste linije i intenzivne boje

Ako primetite da vaš  braon ajlajner bledi i topi se sredinom dana, a u 5 popodne se potpuno izmrlja, treba da počnete da koristite ajlajner koji se ne mrlja (eng. smudge-proof liquid eyeliner).Tečni ajlajner daje moderan izgled koji je istovremeno klasičan i ženstven. Osim ako ga ne uparite sa čađavim očima (smoky eyes), on može savršeno da se uklopi u dnevne aktivnosti, pogotovo kada se ukombinuje sa mekim, svetlijim rumenilom i sjajem za usne. Neutralne ili bele senke ublažavaju ivice tečnog ajalajnera.

Ako imate maštovite i originalne ideje za šminkanje, pošaljite nam svoje slike na imejl adresu planetazdravlja@gmail.com i mi ćemo ih objaviti na sajtu. Takođe, možete nam poslati i uputstva za šminkanje ili podeliti sa nama vaša iskustva ili probleme sa šminkanjem, pa ćemo probati da ih zajedno rešimo.