Koliko sedih treba imati pa da se uputimo u frizerski salon? Odgovor je: kada počnu da vas nerviraju i da vam smetaju.
Napravite kontrast : Ukoliko odlučite da pokrijete sede, možete prvo krenuti sa izvlačenjem pramenova. To je najbolji način. Dobijete efekat kontrasta u kome se sede stope. Još jedna dobra stvar je da ćete biti mirni sledeća dva meseca.
Probajte semipermanentnu farbu. Umesto da ofarbate celu kosu, nanesite farbu samo na određene oblasti, na primer na kosu oko slepoočnica gde ima najviše sedih. Ponovite farbanje jednom mesečno za optimalne rezultate.

Izbegavajte da se farbate u svetle boje. Za samo tri do četiri nedelje ćete imati izrastak. To znači da ćete morati jako često da se farbate.

Loreal će za četiri godine imati pilulu koja sprečava nastanak sede kose. Uzimaće se kao dodtak ishrani. Predstavnici Loreala kažu da neće biti skupa. Idealno bi je trebalo uzimati celog život, ali dovoljno je uzimati jer pre nego što počnu da niču sede. Neće moći da vrati proces sedenja unazad, već će sprečavati nastanak novih sedih.

Kosa sedi jer kako starimo, naše ćelije ne proizvode dovoljno posebnog enzima. Loreal je razvio enzim iz voća koji ima slična dejstva prirodnog enzima.

Prve sede možete pokriti i kanom. O tome više saznajte ovde: https://planetazdravlja.com/kako-farbati-kosu-kanom/