Sa novim trendovima oblačenja, uporedo se menja i oblikovanje kose. Ove godine se predlažu sledeći stilovi frizura:

Duga kosa talasastog izgleda

Ova frizura je itekako u trendu ovog proleća. Čine je blagi valovi sa akcentom na volumen kose i njenu lepršavost. Ovakva frizura pre svega ženu čini doteranom, elegantnom, a opet sa dosta jednostavnosti u njenom stilu, što je čini još ženstvenijom. Da biste imali ovakvu frizuru, treba da pristupite sledećim koracima pri njenom oblikovanju:

Osušite je peškirom I blago nanesite kremu ili neki preparat, kako bi se olakšalo oblikovanje;

2. Fenirajte je okruglom četkom u pramenovima I laganim pokretima je izvlačite iz korena, kako bi postigli što veći volumen, a krajeve blago uvijajte;

3. . Da bi ti blagi “talasi” što duže potrajali, pokupite ih na način kao da uvijate viklerima, ali hvatajte što krupnije pramenove I tako umotajte do korena bez velikog zetezanja (nek Vam ti uvojci budu krupni I opušteni, da se kosa ne slepi);

4. Poprskajte četku lakom za kosu I onda lagano je provucite kroz pramenove, da se definišu. Nikad ne prskaje direktno lakom za kosu na ovakvu frizuru!

Lokne, ali ne “balske”

Lokne su već duže vreme opet u modi I razbijaju monotoniju ravne kose. Daju ženstveniji izgled ženi, ali mogu I imati šik notu u zavisnosti kako se naprave.

Da biste imali frizuru sa loknama, koje nisu previše strogo definisanog izgleda I deluju kao da ste krenuli na bal, uradite sledeće:

Vlažnu kosu podelite na razdeljak, ali ne jednaki već da je jednostrani, zatim stavite kosu iza ušiju.

2. Prosušite je lagano fenom I to ne previsokom temperaturom, treba da bude polusuva;

3. Uvijte deo kose koji pada na leđa peglom za kosu ili figarom, ako ne možete sami nek Vam prijatelj pomogne;

4. Ne raščešljavajte lokne, već ih sa velike razdaljine malo poprskajte lakom za kosu, a na razdeljak stavite neke kapi za kosu, da smirite te razduvane dlake.

Ova frizura je prilagođena kosi srednje dužine, a zadatak joj je da Vam lice I minđuše dođu do izražaja, pa pažljivo odabirajte nakit koji će te staviti. Spreda lepo lice, a iza lepep lokne koje padaju niz leđa.

Klasična i neobavezno podignuta kosa

Ovog proleća se definitvno stavlja akcenat na neobavezan izgled, a istovremeno veoma ženstven kada je u pitanju podignuta kosa. Vrat žene može biti izvor njenog seksipila, pa ova frizura dozvoljava da na suptilan način on dođe do izražaja. Modni stilisti je nazivaju francuskom izvrnutom frizurom, a žena koja je nosi je ona koja je kao da je krenula na neki odmor. Žargonski rečeno, jedan opušten izgled I veoma pogodan za svakodnevnu varijantu. Evo i saveta kako da je napravite:

1. Pustite kosu da se prirodno osuši, a pre toga obavezno nanesite neki preparat da ublaži njenu teksturu I suvoću;

2. Kada je kosa suva, prednji deo iznad čela malo odignite, da ne izgleda slepljeno, a iza smotajte pramenove I pomoću šnala je pričvrstite;

3. Na kraju poprskajte lakom za kosu ali vrlo malo.

Zapamtite, da ova frizura treba da deluje neobavezno, pa je tako I napravite bez previše truda i postignućete pravi efekat.

Pored ovih frizura, aktuelne će biti i frizure veoma jednostavne za izvođenje kao što su spušten rep, koji može I da se izvrne, pletenice napravljene u vidu repa, takođe deluju jednostavno, a opet daju utisak da imate frizuru.

Brižit Bardo stil, gde jedan deo kose odignut, a drugi pušten, pa “mokri” izgled kose će takođe biti ponovo “in”.

Na kraju, najbitnije je da pratite trend u smislu jednostavnosti I frizuru prilagodite sebi, a onda odeći koju nosite. Pošto je najveći akcenat na taj prirodni izgled I ženstvenost, sređivanje kose Vam neće oduzimati previše vremena, jer njena forma ne treba da bude stroga I pod konac, već razdragana i da odaje utisak živosti I energije, baš kao I proleće koje nam predstoji.