Freedom Gel je izuzetno delotvoran preparat, nastao kombinacijom tradicionalnog Aloe Vera Gela i niza prirodnih supstanci koji svojim usaglašenim delovanjem daju do sada najuspešniji zapaženi efekat u terapiji inflamatornih reumatskih bolesti, reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva i uopšte problema vezanih za zglobove, tetive, ligamente i mišiće.

Freedom Gel je koristan u tretmanu sledećih oboljenja i povreda lokomotornog aparata:

–  Artritis, spondiloza

–  Sportske povrede, među kojima su i povrede ligamenata, bolovi u ledjima

–  Teniski Lakat

Freedom Gel  sprečava isušivanje hrskavice i šiti hrskavicu od oštećenja. Vraća pokretljivost zglobovima, obnavlja sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove i sprečava trenje kostiju.  Takođe, smiruje bolove u koštano-zglobnom sistemu.

Napomena: 1 dcl ovog soka  deluje kao 1400 mg Ibuprofena, u  ovom proizvodu nema nikakvih farmaceutskih niti veštačkih dodataka, već se opisani efekat dobija isključivo na prirodnoj bazi.

Ovaj gel se koristi i kod poremećaja koji rezultiraju: reumatskim bolestima poput reumatoidnog i koštanog artritisa i artritisa koji korelira sa psorijazom, zatim reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva, kao sto su zapaljenje mišića, tetiva, sinovijalne membrane i zglobova ili pak kostobolja kao posledica spondilitisa.

Freedom Gel se upotrebljava i kod uobičajenih  povreda u sportu, kao što je više puta ponovljeno istezanje tetiva i ligamenata, povrede specifične za bavljenje određenim sportom poput tzv. “teniskog lakta” . zatim  bolovi u leđima, išijas, fibromijalgija.

Navedeni problemi su problemi sa kojima se svakodnevno suočava veliki deo populacije među kojima je najviše ljudi sa prekomernom telesnom težinom, sportista i onih koji se bave teškim fizičkim poslovima. Učestalost pomenutih tegoba korelira sa godinama, a statistika ukazuje na to da su im žene podložnije.

Ovi problemi najčešće bivaju rešavani uzimanjem nesteroidnih anti-inflamatornih lekova u vidu tableta ili krema za spoljnu upotrebu, kao i lekova snažnijeg dejstva poput steroida i imunosupresiva.

Mnogima je poznato da neželjni efekti pomenutih nesteroidnih preparata poput ibuprofena nisu beznačajni (krvarenje nastalo perforacijom čireva u dvanaestopalačnom crevu i želucu, poremećaj funkcionalnih testova jetre, a ređe i anafilaktičke reakcije).

Postavlja se pitanje – šta bi moglo biti bezbedna i efikasna alternativa – nešto što bi pored svojstava da otklanja bol i smiruje zapaljenje (ublaži simptome) imalo sposobnost da spreči progresivne procese u smislu nastajanja novih ostećenja, a postojeća otkloni.

Freedom Gel, ne samo da je dostojna zamena analgetičkom i antiinflamatornom svojstvu gore pomenutih medikamenata, već svojim reparativnim delovanjem omogućuje poboljšanje, pa i potpuno otklanjanje postojecih tegoba, a sve to sinergizmom niza prirodnih komponenata koje ulaze u njen sastav.

Njihovim sadejstvom, ne samo da se uspešno otklanja bol, redukuje zapaljenje i obnavlja pokretljivost, već se hrskavica štiti od daljeg “habanja” i istovremeno stimulise stvaranje nove.

Kada, uz sve pomenuto, dodamo da neželjenih dejstava nema, jasno je da je u pitanju preparat bez konkurencije kada je ova problematika u pitanju.

Ključni sastojsci koji ulaze u sastav Freedom gela:

GLUKOZAMIN SULFAT – komponenta koja je prirodni sastojak hrskavice i veoma je važna u formiranju njene infrastrukture. Sa godinama se smanjuje sposobnost organizma da je sintetiše, pa je dopuna vrlo poželjna, posebno kada se ima u vidu naučno potvrđena činjenica da oralno uzet glukozamin definitivno nalazi nacin da uđe u sastav hrskavice zgloba. Isto istraživanje je pokazalo da je doza od 1500mg glukozamin sulfata (pomenuta količina se nalazi u 1 dl Freedom gela) ekvivalentna doza od 1400mg ibuprofena kada je u pitanju efikasnost u eliminaciji bola.

HONDROITIN SULFAT – takođe prirodna komponenta hrskavice- formira matriks i u kombinaciji sa glukozaminom ima izuzetno snažan amortizujuci efekat. Takođe doprinosi viskozitetu sinovijalne ćelije koja bi nastala kao posledica trenja kompatibilnih površina spojenih zglobom.

METILSULFONILMETAN (MSM) – komponenta koja ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodna je u procesu sinteze proteina; primarni je izvor sulfuril grupe kritične u formiranju zdravog vezivnog tkiva i funkcije zglobova. Sama po sebi ima snažno analgetičko i antiinflamatorno svojstvo.

VITAMIN C – nužno je potreban za postizanje maksimalnih efekata prethodno pomenute komponente MSM; veoma je značajan u produkciji kolagena i vezano za to neophodan u procesu formiranja zdrave hrskavice.

Iako na tržištu postoje brojni produkti koji sadrže pomenute supstance, nijedan od njih nema efekat Freedom gela. Za većinu drugih preparata potrebno je u proseku oko tri meseca kontinuirane upotrebe da bi pokazale svoj učinak. U slucaju Freedom gela dovoljan je period od 10 dana i to zahvaljujuci bazi od aloe koja višestruko povecava apsorciju i biološku iskoristljivost datih komponenata.

SASTAV: Aloe Vera Gel sa dodatkom Glukozamin sulfata 1500mg, Hondroitin sulfata 1200mg, Metilsulfonilmetanoma (MSM) 750mg i C vitamina 250mg na 1,2dcl Freedoma (preporučena dnevna doza).

Način upotrebe:  1-2dcl dnevno

Rok trajanja: 4 godine (posle otvaranja – 3 meseca uz držanje u frižideru)

Pakovanje: 1 litar

Više o Freedom Gelu možete saznati na zvaničnoj stranici kompanije  Forever Living Products:

https://www.foreverliving.com/marketing/Home.do

Za sve informacije o kupovini ovog  proizvoda i načinu njegove upotrebe kontaktirajte nas putem brojeva telefona: 062/107-22-52 i 064/402-61-92 ili nam se obratite  putem email-a: planetazdravlja@gmail.com.