Prirodni lekovi protiv zubobolje

Pre nego što vam preporučimo prirodne, lekovite načine da prevaziđete ovu nepprijatnu i neželjenu pojavu, naglasićemo da je jedini način da izbegnete ili smanjite njeno pojavljivanje redovno posećivanje stomatologa i na taj način  redovno kontrolisanje situacije u vašim ustima.

Tada ćete znatno smanjiti mogućnost da se agonija koju nosi  zubobolja ponovi.

Ukoliko je bol koji osećate slab, ili je prolaznog karaktera, ne ignorišite ga. To je najčešće način da vas organizam upozori da će doći do problema sa zubom, a ako pravovremeno reagujete, izbeći ćete dalje tegobe.

Perite zube redovno, pravilno( pokretinma četkicom od gore na dole) i koristite zubni konac.

Ukoliko osećate oštar bol prilikom žvakanja, koji je lokalozovan u predelu jednog zuba, to je najverovatnije znak da je plomba olabavljena ili je napukla. Može biti znak i postojanja karijesa na tom zubu.

Kada ležite, zubobolja se pojačava jer veća količina  krvi odlazi u glavu u tom položaju. Olakšajte sebi bol tako što ćete podići glavu, spavajući na visokom uzglavlju.

Prirodni načini smanjivanja tegoba:

Beli luk

Čen belog luka sa malo soli stavite na oboleli zub. To će vas najverovatnije osloboditi bola, s obzirom da je beli luk najefikasniji domaći lek koji se koristi protiv zubobolje.

Tinktura semena kravljeg paškanata

Ukoliko je problem površinske prirode, 5 kapi ove tinkture deluje efikasno protiv bola.

Ukoliko je bol pretnja izbijanju kutnjaka, preporučuje se primena kodeina, hidrokodona i oksikodona.

Led

Led koji pruža efekat trnjenja primenjuje se kod zubobolje. Stavite led na bolom zahvaćeno područje i pokušajte da ga blago pritisnete na bolno mesto.

Najčešće se na taj način bol smanjuje jer oblozi deluju na nervne završetke.

Krastavac

Isecite svež krastavac na deblje kolutove i stavite ga na i oko zuba koji vas boli i ostaviće umirujuć efekat.

Nana

Stvavite mali snop listova sušene nane oko bolnog zuba 15 min, a zatim ispljunite. Ponovite taj postupak 10- 15  puta na dan. Efekat koji daje nana je dvostruk- ona izvlači apsces na površinu, a svojom ljutinom ima umirujuć efekat.

Dakle, kada se noću probudite u agoniji izazvanoj bolom, pre nego što posegnete za analgeticima, razmotrite mogućnost da iskoristite pogodnosti koje pružaju ovi, sasvim prirodni preparati.