Popravite držanje

Dobro držanje je najbrži i najlakši način da u kupaćem izgledate bolje i nekoliko kilograma mršavije.

Kasica prasica

Korsistite svaku priliku da se krećete- idite stepenicama umesto liftom, krećite se što više.  Igrajte uz muziku, idite na zumbu. To je kao da stavljate novčiće u kasicu prasicu. Svaki mililitar znoja dovešće vas bliže cilju.

Sklekovi

Sklekovi su odlična vežba jer aktiviraju nekoliko grupa mišića.

Čučnjevi

Čučnite uz zid, kao da sedate na nevidljivu stolicu. Setovi od 6-12 ponavljanja.

Pilates

Ako nemate vremena da idete na pilates- dobro će poslužiti i sledeća vežba koja je deo pilates vežbi. Lezite na pod i polako dižite ruke i noge. Tako se zatežu leđa i stomak.

Smanjite unos kalorija

Najbolje izbacite beli hleb, testo, beli pirinač i šećer.

Ubacite više proteina

Proteini se teže i duže vare, osećaj sitosti duže traje, što znači više zadovoljstva sa manje kalorija.

Smanjite nadutost: jedite više vlakana

Vlakna poboljšavaju varenje, i tako sprečavaju zatvor i nadutost. Izvori su integralne žitarice, povrće i voće.

– izbegavajte so

Izbegavajte konzerviranu hranu. Jedite manje obroke, ali češće.

– izbegavajte pivo

Alkohol sadrži puno kalorija. Pivo i druga gazirana pića izazivaju nadutost. Alkohol smanjuje metabolizam masti.

Nosite kupaći koji najviše laska vašoj građi.

Kruška:

Kruška ima jače butine i kukove. Izbegavajte šorciće koji se zaseku u butine. Bolji izbor su visoke gaćice- one izdužuju noge i čine da izgledaju vitkije. Gornji deo treba da ima V-izrez ako hoćete da skrenete pažnju na gornji deo tela.

Jabuka:

Ako je stomak problematična zona,  dobro će vam stajati jednodelni kupaći. Neki modeli ciljano kamufliraju stomak. V-izrez privući će pažnju na gornji deo tela.

Peščani sat:

Ovom tipu odgovaraju mnogi stilovi. Jednobojni kupaći će vas učiniti vizuelno vitkijim, ali dobro stoje i šareni kupaći, sa šarama. Dubok izrez takođe.

Velike grudi:

Najvažnije je da gornji deo čvrsto drži grudi. Trouglasti kupaći nisu dobra opcija. Kupaći sa ugrađenim korpicama ili žicom su dobar izbor. Bolje je da imaju dubok izrez.

Za punačke:

Lepi detalji na gornjem delu kupaćeg koji skreću pažnju na vrat, kao i V-izrez. Dobar izbor je kupaći sa kratkom suknjicom. Previše materijala daje suprotan efekat. Hladne bolje vizuelno smanjuju, a blještavi materijali udebljavaju.

Za vitke:

Ako imate atletsku građu, verovatno će vam dobro stajati tanga bikini sa trouglastim gornjim delom. Razni vezovi, karnerići popuniće dodaju na „volumenu“. Smeli dezeni daju utisak da želite da flertujete. Ako hoćete da vam grudi izgledaju veće, koristite umetke za grudnjak.

Zaštita od sunca

UVA zraci dovode do preranog starenja kože i raka kože. Koristite preparate koji blokiraju UVA i UVB zrake. Ne zaboravite da stavite i zaštitni balzam za usne.

Oči

Zaštitite oči naočarama za sunce koje imaju zaštitu od UVA i UVB zraka. Izloženost očiju suncu može uzrokovati kataraktu. Od mrštenja na suncu, dobijaju se bore oko očiju.

Omekšajte kožu

Koristite preparate za hidrataciju i piling kože. Koristite kremu ili losion za telo svaki dan.

Težite napretku a ne savršenstvu

Umesto da se poredite sa slikama u časopisima, uporedite se sa sobom pre mesec dana. Budite zadovoljni svojim napretkom. Tako ćete ostati motivisani i imaćete veće šanse da u jednom trenutku dosegnete savršenstvo.