Najveće greške se često javljaju kada je reč o ženskim treninzima snage. Žene mogu da rade intenzivne treninge za izgradnju mišića baš kao i muškarci – iako, suprotno uvreženom mišljenju,  malo je verovatno da će vežbanje da uzrokuje značajnije povećanje mišićne mase, osim ako uzimate dodatke ishrani za izgradnju mišića.Činjenica je da će dizanje tegova imati najveći uticaj na vaš tonus mišića, više nego bilo koja druga aktivnost.

Koristite tegove velike težine da biste poboljšali tonus mišića.

Pre svega, kada je u pitanju trening snage za žene, trebalo bi da se otarasite onih malih tegova koji se prodaju u prodavnicama sportske opreme. Ovi tegovi za vežbanje jesu namenjeni ženama, ali mali tegovi za vežbanje od pola kilograma ili kilogram imaće veoma mali uticaj na vaš tonus mišića. To ne znači da treba da dižete tegove ogromne težine – ali trebalo bi da možete da osetite otpor u rukama kad dignete tegove sa kojima nameravate da vežbate.

Da biste povećali tonus svojih mišića, takođe ćete morati da redovno i mnogo vežbate. Nije teško izgraditi mišiće, pod uslovom da dosledno i redovno vežbate. Dobra rutina se sastoji od vežbi za mišiće ruku jedan dan, mišiće nogu drugi dan, vežbi za trbušne mišiće treći dan, zatim napravite pauzu četvrti dan, a zatim ponovite. Ovo će vam dati dovoljno vremena da se oporavite između treninga, ali ćete i dalje dovoljno redovno vežbati da brzo povećate tonus mišića.

Istraživanja su pokazala da ljudi koji su na početku programa treninga najbrže povećali snagu su oni koji su trenirali svaku mišićnu grupu tri puta nedeljno. Takođe je važno da ubacitie kardio treninge u nedeljnu rutinu vežbanja. Preporučujemo tri kardio treninga od 30 minuta nedeljno. Kardio trening će vam pomoći da sagorite dodatne kalorije, a takođe pomaže mišićima da se oporave jer ih oslobađa mlečne kiseline koja se javlja pri dizanju tegova. Mišići se ne mogu pravilno obnoviti ukoliko se iz njih ne ukloni sva mlečna kiselina.