Svaki dan sa sobom nosi nove izazove, ali da li smo mi u svakom trenutku spremni da na njih odgovorimo punom snagom?

Česti padovi energije tokom dana, loša koncentracija, nezadovoljstvo postignutim rezultatima na poslu i u fizičkim aktivnostima, bile one rekreativnog ili sportskog tipa-svi ovi činioci svakodnevice u velikoj meri utiču na kvalitet našeg života i zato ih je poželjno brzo i efikasno eliminisati.

Izuzetno moćna aminokiselina koja nam u tome i pomaže je L-arginin, koja je zbog svoje dokazane moći zaslužila da je naučnici zovu „čarobni molekul“.

Razlog tome je što  naš organizam pretvara L-arginin u azot-monoksid, molekul koji pomaže krvnim sudovima da se opuste i rašire radi boljeg protoka krvi. Bolji protok krvi značajno pomaže mnoge važne funkcije u našem telu, i to:

-Normalizaciju krvnog pritiska
-Opšte zdravlje kardiovaskularnog sistema
-Funkciju imunog sistema
-Rast mišića
-Rast i obnavljanje kostiju i tkiva
-Mušku polnu funkciju
-Metabolizam masti i glukoze
-Proizvodnju hormona koji deluju protiv starenja.

Preparat Argi+ obezbeđuje našem organizmu sva korisna dejstva L-agrinina.

Sadrzi 5 grama po porciji, plus mešavinu vitamina, pa tako omogućava da naš organizam dobije dodatnu energiju, kako bismo imali snage tokom celog dana.

Argi+ je potpuno prirodan preparat, što ga izdvaja od ostalih preparata na bazi L arginina na tržištu.

Na njegovom usavršavanju učestvovao je Dr Ferid Murad, dobitnik Nobelove nagrade za  doprinos istraživanju i objašnjenje delovanja L arginina na ljudski organizam.
 
Priprema:  u pakovanju se nalazi merica kojom se uzima Argi+ . Primenjuje se jedna merica dnevno- 5g, razmućena u vodi.

Napomena: 3 merice ovog proizvoda imaju efekat vijagre.

Pakovanje:300 g

Više o preparatu Argi+ možete saznati na zvaničnoj stranici kompanije  Forever Living Products:

https://www.foreverliving.com/marketing/Home.do

Za sve informacije o kupovini ovog  proizvoda i načinu njegove upotrebe kontaktirajte nas putem brojeva telefona: 062/107-22-52 i 064/402-61-92 ili nam se obratite  putem email-a: planetazdravlja@gmail.com.

L-arginin je aminokiselina koju organizam proizvodi samo pod posebnim uslovima, u prisustvu određenih materija. Ako te materije nedostaju u organizmu, ili nisu prisutne u potrebnoj srazmeri, L-Arginin se pretvara u esencijalnu, odnosno potrebnu aminokiselinu i njen nedostatak se obavezno mora nadoknaditi.

Nedonošče nije sposobno da ga proizvede, zato u hranu tih beba obavezno treba dodati ovu aminokiselinu. Za njegovu nadoknadu se moramo pobrinuti i kod problema sa apsorpcijom i kod bubrežnih bolesti jer se u tom slučaju smanjuje sinteza L-Arginina u organizmu. Osnovne materije kao što su kreatin, azot oksid, materije za transfer impulsa u mozgu ili prekursor belančevine koja reguliše imunitet, takođe sadrže arginin.

Pošto se L-Arginin može naći u ljudskom organizmu, njegovo unošenje nema štetno dejstvo. L-Arginin je podloga za sintezu azot oksida i kao takva, ima brojne povoljne osobine. Povećanjem njegovog nivoa u organizmu se pospešuje stvaranje azot oksida.

Azot oksid je 1992. godine proglašen „molekulom godine“, a oni naučnici koji su opisali njegovu ulogu u fiziologiju su 1998.godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti medicine i fiziologije!

Azot oksid je važan vazodilatator (pospešuje širenje zida krvnih sudova). Zahvaljujući njegovoj sintezi, u krvnim sudovima sa proširenim zidovima cirkuliše veći volumen krvi i tako se ostvaruje snabdevanje kiseonikom, hranljivim materijama, tečnošću i hormonima.

Zahvaljujući tome može se poboljšati funkcionisanje skoro svakog organa. Zato ima i veliku ulogu u održavanju ili uspostavljanju zdrave cirkulacije,  regulaciji visokog arterijskog pritiska, u terapiji zakrečenih krvnih sudova ili kod  suženih krvnih sudova srca.

Važno za sportiste i rekreativce:

Kod sportskih aktivnosti i treniranja L arginin pomaže održavanje odgovarajućeg mišićnog tonusa, povećava mišićnu snagu, pa čak i gubitak masti. Ubrzava regeneraciju mišića, jer razgrađuje nus proizvode metabolizma belančevina. Povećava vaskularizaciju u „razvijenim“ mišićima i zbog toga je veoma popularan među onima koji se bave bodi-bildingom

Brojna kardiološka ispitivanja ukazuju da kod srčanih bolesti možemo ublažiti bol u grudnom košu i povećati dejstvo, snagu i rad mišića srca.

U transplantovanim organima brzo nastaje zakrečavanje krvnih sudova. Ovo opasno stanje može da postane hronično i često dovodi do nove transplantacije ili smrti. U krvnim sudovima transplantovanog tkiva, kontinuirano se povećava broj ćelija glatkih mišića, zbog čega se sužava presek krvnih sudova i to dovodi do pogoršanja cirkulacije.

Nastanak prevelikog broja ćelija glatkih mišića nastaje i zbog imune reakcije na transplantovana tkiva. U takvim uslovima se azot oksid ponaša kao citoprotektivni faktor (faktor za zaštitu ćelija), jer smanjuje toksičnost koju izazivaju slobodni radikali i sprečava da trombociti i leukociti udaraju u zidove krvnih sudova i da se zalepe za njih. Dopuna L-Arginina je u ovim slučajevima veoma povoljna, jer dokazano sprečava brzo zakrečavanje u implantatu.

Takođe sprečava sudaranje krvnih zrnaca, a time stvaranje tromba i nastanak tromboze. Ima povoljno dejstvo na intermitentno hramanje i oboljenje perifernih krvnih sudova. Unošenje L-Arginina povoljno deluje i na prevenciju komplikacija krvnih sudova kod šećerne bolesti, a unošenje povećane količine L-Arginina može biti korisno i kod već nastalih problema krvnih sudova – zahvaljujući upravo stvaranju azot oksida koji deluje na širenje krvnih sudova.

Za osobe obolele od dijabetesa to je veoma značajno, jer L-Arginin spada u malu grupu aminokiselina, koja pospešuje stvaranje insulina bez povećanja koncentracije šećera u krvi. Uočeno je da povoljno deluje na ublažavanje (tzv. vaskularne) glavobolje i migrene kod nestabilnog krvnog pritiska, zahvaljujući opuštanju glatke muskulature.

Pomaže metabolizam bubrega, oslobađanje organizma od otrovnih materija, posebno u slučajevima kada se nagomila amonijum.
Pomaže imuni sistem, pogotovo ako se uzima zajedno sa vitaminom B i masnim kiselinama Omega-3.
Poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima mozga, čime se postiže bolja koncentracija.

Lekari preporučuju korišćenje L-Arginina kod  problema sa erekcijom i kao terapiju kod neplodnosti, jer pored erekcije pomaže i oslobađanje seksualnih hormona i širi zid krvnih sudova kavernoznih tela. 80% aminokiselina u spermi muškarca potiče od L-Arginina, on povećava broj spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost.

Izgradnjom belančevina u telu L-Arginin regeneriše ćelije, ubrzava zarastanje rana, sprečava starenje pospešivanjem sinteze kolagena i povećanim taloženjem kolagena u ranama. Zbog toga raste potreba organizma za L-Argininom kod opekotina, povrede velikih površina kože i hiruških rana.

Pospešuje oslobađanje hormona, kao i stvaranje hormona rasta i prolaktina.
Azot oksid koji se stvara iz L-Arginina u belim krvnim zrncima uništava bakterije i viruse.

Naučna istraživanja u Japanu su dokazala da veoma intenzivno uništava viruse herpesa  i gripa.
U ovom kratkom sažetku se vidi da je L-Arginin zaslužno dobio ime „čudesni molekul“ i nije slučajno, što je širom sveta u centru medicinskih i fizioloških istraživanja.