U raznim periodima kineske istorije, mera Žen-Šena vredela je nekoliko puta više od iste mere zlata. Ponekad bi imperator slao komad korena svom cenjenom prijatelju obolelom od boljke koja se oduprla svim drugim medicinama.

U jugoistočnoj Aziji postoje mnoga imena za Žen-Šen-koren života, biljka – čovek, koren dugovečnosti, čovekovo zdravlje, obećanje besmrtnosti…

Istraživanja su dokazala da Žen-Šen smanjuje nivo triglicerida i holesterola u krvi, povećava koncentraciju HDL  (dobrog holesterola) u krvi i stimuliše imuni sistem. Njegove osobine podmlađivanja potiču od njegovog uticaja na sintezu belančevina.

Žen-Šen) sadrži jedanaest saponina, što ga čini adaptogenom (dejstvo prilagođava potrebama organizma).

Žen-Šen je takođe i moćan antioksidans.

Uglavnom se koristi kao lekovita biljka koja obezbeđuje dugovečnost. Doprinosi dobrom raspoloženju, odnosno, postizanju boljeg fizičkog stanja.  Ima izuzetno dobar uticaj na iscrpljene i seksualno slabe muskarce.

Ova biljka, tačnije dve biljke – orijentalni i sibirski Žen-Šen, čini jednu polovinu sastava preparata Gin – Chia. Drugu polovinu čini biljka koja uspeva na sasvim drugom kraju zemljine kugle- zlatna Čija (severnoamerička žalfija).

Ona uspeva u jugozapadnim delovima Severne Amerike. Čijaa ima najviši procenat polinezasićenih masnih kiselina, a-linolenic i linoleic (83,2%) od svih useva. Ona je veliki izvor Omega-3 masnih kiselina, prirodnih antioksidanata i hranljivih vlakana. Protein sadržan u Čiji je viši nego kod hranljivih žitarica.

Indijanska plemena su je veoma cenila i koristila kao stimulans. Jedna stara indijanska legenda kaže da su trkači za doručak jeli seme Čije, da bi u podne bili brži od antilopre.

Ove dve biljke  usporavaju proces starenja i doprinose očuvanju fizičkih i mentalnih aktivnosti.

Sadejstvo ove dve fantastične biljke daje sledeće rezultate:

– podstiče mentalnu i fizičku aktivnost,  podstiče polnu potenciju, sprečava nstanak bolesti ili ih znatno ublažava;

– reguliše poremećaj krvnog pritiska i to tako što osobama sa povišenim pritiskom snižava (uzimati 1 tabletu), a osobama sa niskim povišava pritisak (uzimati 4 tablete);

– povoljno deluje na zapaljenje zglobova-deluje umirujuće na glatku muskulaturu, te otklanja smetnje u varenju, otklanja nesanicu i zamor;

– povoljno deluje na malokrvnost i cirkulatorne smetnje, sprečava nastanak niskog nivoa šećera u krvi (hipoglikemiju), utiče na rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem;

– utiče da se vitamini i mineralne materije kompletno iskoriste

– jača srčani mišić – sportisti koji koriste GIN – CHIU postižu bolje rezultate, jer imaju veću izdržljivost, bolje podnose napore i sledi im brži oporavak posle treninga i takmičenja.

UPOTREBA: Sažvakati pre ili za vreme  jela.

Sastav: Sibirski Ginseng (koren) 200 mg, Orijentalni Ginseng (koren) 40 mg, Chia (severnoamerička žalfija – seme) 160 mg, askorbinska kiselina 50 mg, stearinska kiselina, med, Cejene biber, prirodna aroma limuna.

Pakovanje: 100 tableta

Cena:2 200 din.

Preparat Gin Chia ne može se naći u slobodnoj prodaji.

Ukoliko želite da poručite preparat Gin Chia, posetite distributersku fb stranicu Oaza Aloe: 

https://www.facebook.com/pages/Oaza-Aloe/923702457688870?ref=hl