Multi-Maca je dodatak ishrani namenjen libidu i potenciji.

Dnevna doza Forever Multi Mace od dve tablete se sastoji od:

  • 500 mg  korena peruanske Make
  • 200 mg  ploda Tribulus terrestris
  • 200 mg  korena Muira Puama
  • 200 mg kore Catuaba
  • 150 mg L-Arginine – amino kiseline
  • 150 mg Saw Palmeto voća – bobica
  • 50 mg Pygeum Africanum kore
  • 10 mg koenzima Q -10.

Sam naziv Multi Maca upravo ukazuje na prisustvo više vrsta farmakološki potentnih biljaka, kao i njegovu višestruku dobrobit za ljudski organizam.

Delovanje Multi Maca-e: Najvažnije dejstvo Multi Maca-e je poboljšanje libida i potencije. Pored toga, Multi-Maca balansira hormonalni status i otklanja tegobe menopauze i andropauze. Ona stimuliše plodnost kod oba pola i povećava brojnost i pokretljivost spermatozoida i pritom podiže nivo telesne energije i izdržljivosti. Multi Maca stimuliše centralni nervni sistem i smanjuje neurološke tegobe. Smanjuje otok i upalu prostate. Takođe, Multi-Maca stimuliše izgradnju mišićne mase i topljenje masnih naslaga.

 

Svedoci smo povratka tradiciji u mnogim oblastima života, a pre svega u oblasti zdravlja. Multi Maca prati taj put. Davno zaboravljena znanja o lekovitosti mnogih biljaka bivaju ponovo otkrivena zahvaljujući razvoju nauke i tehnologije. Danas smo u mogućnosti da koristimo dobrobiti lekovitih biljaka sa svih područja naše planete, bez obzira u kom kraju sveta živimo.

Maka koren, bijka Peruanska Maka- Lepedium Meyenil, spada u familiju rotkvi sa preko 2000 godišnjom tradicijom upotrebe. Uspeva na antičkim terasama sunčanih, ali hladnih Anda na nadmorskoj visini od 2000 do 4000 metara.

Poslednjih decenija prošlog veka Maka postaje glavni botanički proizvod na međunarodnoj herbalnoj sceni. Naučne institucije najrazvijenijeg dela sveta sve se više bave proučavanjem sastava i dejstva korena ove biljke, među koje spada i naučno istrazivacki tim FLP kompanije, a rezultat tog napora je i Forever Multi-Maca.

 

Poreklo peruanske Make

Uzgajanje peruanske Make datira od davnina. Peruanska Maka bila je integralni deo svakodnevne ishrane stanovnika regiona Anda. Zbog velike hranljivosti i lekovitosti, peruansku Maku prvi su kultivisali peruanski starosedeoci. Inke su znale za ogromnu potentnost peruanske Make i zbog toga je njena upotreba bila ograničena samo na kraljevsku familiju. Španski osvajači, otkrivajući vrednost peruanske Make, određuju Maku kao sredstvo plaćanja poreza i izvoze je. Peruanska Maka se koristila i kao sredstvo za povećanje životne energije i kao hrana na španskom dvoru. Peruanska Maka je jedna od prvih kultivisanih biljaka stanovnika Anda, što se nastavlja i u kolonijalno doba.

Nakon nekog vremena, saznanja o izuzetnim kvalitetima peruanske Make zamiru i ostaju sačuvana jedino u udaljenim i zabacenim peruanskim komunama Anda.

Lekovitost i dobrobit korena Peruanske Make poreklom sa Anda

Lepedium Meyenil – peruanska Maka, biva ponovo otkrivena, kada je Peruanka Gloria Chacon objavila svoje radove. Šezdesetih godina prošlog veka, proučavajuci botaniku Perua, Gloria Chacon kroz analizu dobrobiti i hranljivosti Maka korena, rasplamsava interes za Maku širom sveta. Svoja proučavanja peruanske Make i njenih zaboravljenih dobrobiti za čoveka, ona prezentuje u knjizi “”The lost Crops of the Andes”” (Izgubljena žetva sa Anda). Publikacijom ove knjige peruanska Maka je ponovo predstavljena svetu.

Sastav Peruanske Make

Po hemijskom sastavu, peruanska Maka sadrži mnoštvo fito-jedinjenja veoma, veoma hranljivih i lekovitih za ljudski oraganizam. Tu spadaju značajne količine amino kiselina, ugljenih hidrata, mnostvo minerala uključujuci kalcijum, magnezijum, fosfor, cink, gvozđe, kao i vitamine B1, B2, B12, C i E i mnoštvo glikozoida. U Multi Maca preparatu svi nutritijenti su zadržali prirodni odnos i sastav.

Delovanje Make

Ono sto se zna iz iskustva dugogodišnje upotrebe korena peruanske Make, jeste da je to izvanredna hrana za povećanje snage i izdržljivosti. Pored toga, iskustva govore o delotvornosti Make na povećanje plodnosti kod oba pola. U tom smislu, naučni eksperimenti in vivo pokazuju izvanredne ohrabrujuće rezultate. Neki istrazivači veruju da peruanska Maka deluje kao adaptogen i hormonalni regulator.

Adaptogeni su herbalne supstance koje pomažu telesnim sistemima da se sami izbore sa stresom i nastalim promenama. Adaptogeno delovanje imaju i neke druge lekovite biljke kao sto su: Ginseng, Borage, Likoris.

Vekovna iskustva pozitivnog delovanja peruanske Make na određene telesne sisteme savremena nauka potvrđuje svojim eksperimentima. Ono što je do sada neosporno potvrđerno, kako iskustveno tako i naučno, jeste da peruanska Maka pozitivno deluje na povećanje energije i izdržljivosti, na smanjenje depresije, na hormonalni balans i na povećanje plodnosti kod oba pola. Nakon izvesnog perioda upotrebe Make kod plodno zrelih muškaraca, broj spermatozoida se višestruko povećava kao i njihova pokretljivost. Kod ženskog pola, menstrualni ciklus se dovodi u normalno stanje. To su dokazi da peruanska Maka deluje kao hormonalni regulator celokupng endokrinog sistema.

Tribulus Terrestris 

Sastavni deo Multi Make je i poreklom kineska jednogodišnja korovska biljka, koja je zbog svojih lekovitih osobina kultivisana pre više hiljada godina. Spada u dikotiledone. Njeno seme sadrzi biljne steroide i brojna druga aktivna fitojedinjenja, koja pomažu stvaranje hormona. U staroj kineskoj medicini, kao i u indijskoj Ajurvedi, korišćena je pre svega za poboljšanje plodnosti oba pola, za probleme urinarnog trakta, kao i za čišćenje krvi. Savremena nauka je potvrdila da ova biljka popravlja libido i potenciju, povećava broj spermatozoida, reguliše nivo testosterona, povećava snagu i izdržljivost, što  sve je čini veoma popularnim tonikom za sportiste u mnogim zemljama.  Takođe, odlaže biološko starenje i senilnost.

Muira Puama 

Muira Puama je poreklom brazilska biljka, čiju su koru i koren starosedeoci od vajkada koristili u obliku čaja kao afrodizijak. Aktivne supstance ove biljke su: slobodne masne kiseline, steroli, kumarini, alkaloidi, esteri t, esencijalna ulja. Iskustva korisnika i naučna istraživanja opravdavaju upotrebu korena ove biljke kao afrodizijaka, posebno kod erektivne disfunkcije i impotencije, za poboljšanje opšteg stanja organizma, kod mentalnog zamora, depresije i neuralgije i drugih problema nervnog sistema, neuromuskulatorne, gastrointestinalne i reumatske probleme. U britanskoj farmakopeji je regisrovana za tretman dizenterije i impotencije.

Catuaba – Kora

Erythrixilum catuaba je drvo srednje veličine, poreklom iz amazonskih šuma Severnog Brazila. Vekovima poznata kod Tupi naroda kao afrodizijak, pripremljena je u obliku odvarka (voda u kojoj je iskuvana kora) . U herbalnoj medicini Brazila, Catuaba kora se smatra stimulansom centralnog nervnog sistema sa osobinama afrodizijaka. Koristi se kod nervoze, oslabljene memorije i seksualne slabosti. Aktivnu supstancu Catuabe cini mnoštvo bioaktivnih fito jedinjenja kao sto su: alkaloidi, tanini, aromaticna ulja, fitosteroli, prirodni steroidi itd. Devedesetih godina prošlog veka, japanski naučnici su otkrili antibaketrijsko i antivirusno (HIV) dejstvo Catuabe. Stanovnici Amazonije vekovima koriste kombinaciju Catuabe i Muira Puame za povećanje snage i seksualno podmlađivanje. Nisu li čuvene Amazonke razlog za popularnost ove dve biljke?

Dr. Ray Sahelian, autor knjiga “”Natural Sex Boosters”, kaže da kombinacija ekstrakta biljaka iz amazonskih šuma, Indije, Kine, Malezije i Afrike obezbeđuje prirodno olakšanje i uspostavljanje normalnih funkcija za sve one koji traže alternativu sintetickim lekovima. Zadnjih godina u nauci dolazi sve više do razumevanja seksualnih disfunkcija. Catuaba se koristi za poboljšanje cirkulacije, kod hroničnog zamora, impotencije, seksualne slabosti i frigidnosti, kod nervoze i oslabljene memorije, nesanice i kao prirodni antibiotik sa antivirusnim osobinama.

L-Arginin

L-Arginin je esencijalna masna kiselina koja pomaže razgradnju masti i stvaranje mišića i učestvuje u stvaranju hormona rasta. Pomaže kod bolesti srca, imuniteta, protiv zamora, impotencije, produkcije spermatozoida, i u borbi sa karcinomom.

Pygeum 

Pygeum Africanum je zimzeleno drvo koje raste u višim predelima Afrike. Pomaže kod uvećane prostate, smanjuje upalu i otok, pomaže u jačanju seksualne aktivnosti, i smanjuje probleme sa mokrenjem.

Koenzim Q10

Koenzim Q1o je sastavni deo svake ćelije, čija kolicina se sa starenjem smanjuje. Pored višestrukog dejstva koje ima u organizmu, posebno je koristan za jačanje srčanog mišića.

Ekstrakt Soje

Soja predstavlja dobar izvor energije i bioflavonoida za poboljšanje metabolizma ćelija.

Više o preparatu Multi Maca saznajte putem distributerske stranice Oaza Aloe: https://www.facebook.com/pages/Oaza-Aloe/923702457688870?ref=hl 

Za sve informacije o kupovini ovog proizvoda i načinu njegove upotrebe kontaktirajte nas brojeva telefona: 062/107-22-52 i 064/402-61-92 ili nam se obratitie putem emaila:planetazdravlja@gmail.com.