Namirnice koje dovode do povećanja masnih naslaga, a muškarci ih se teško odriču

Krofne

Slasne čokoladne krofne su mnogima izbor kada osete potrebu za slasnim zalogajem. Ako ih jedete dovoljno često, to će uzrokovati da se vaš stomak “zaokruži”. Jedna krofna sa čokoladnom glazurom ima čak 260 kalorija.

Hrana kao ova može se uklopiti u Vaš zdrav režim ishrane ako je konzumirate umereno. Ali,ako jedete po ceo paket, to je čitavih 3 120 kalorija. Priznaćete, previše.

Krofne spadaju u grupu obroka prženih na ulju, i predstavljaju kombinaciju masti,ugljenih hidrata i šećera. Zbog toga budite oprezni koliko ih konzumirate. One mogu znatno doprineti nakupljanju masnih naslaga u problematičnoj zoni, oko Vašeg struka.

Sladoled

U toku istraživanja koje je sprovodio jedan fitnes časopis, muškarci su upitani koju bi poslasticu zadržali u ishrani do kraja života, ako bi morali da biraju samo jednu. Većina je u sekundi odgovorila: “Sladoled.”

Sa nešto proteina i kalcijumom, sladoled i nije loš izbor.

Ali, tipična porcija sladoleda od vanile (pola šolje) može sadržati oko 230 kalorija.

Čips

Čips spada u listu užina kojih muškarci ne mogu da se odreknu. Čips ne dovodi do sitosti, i zato većini nije problem da odjednom pojede i najveće pakovanje.

Međutim, čips je najgori izbor za užinu u toku dana.Obiluje sa  soli i pržen je na ulju. Ukoliko ga jedete sa nekim umakom, kao što je umak od crnog luka, dve supene kašike ovog umaka dodaće oko 60 kalorija i 5g masti.

Bolja ideja: Posne kokice. One sadrže izrazito manje kalorija

Pivo

Prosečna konzerva piva sadrži oko 150 kalorija. Popijte par piva svake večeri i neće trebati dugo da dobijete čuveni zloglasni “pivski stomak”.

Gojaznost u predelu struka može povećati šansu za nastanak srčanih oboljenja, dijabetesa, moždanog udara i nekih vrsta raka.

Zato budite umereni i ne konzumirajte pivo svakodnevno. Pored toga, onima koji su obožavatelji ovog osvežavajućeg alkoholnoh pića poznata je “lažna glad” koju pivo izaziva. To dovodi do unošenja količine hrane koju inače ne biste uneli.

Takođe, uz pivo se konzumiraju grickalice, koje u kombinaciji sa njim predstavljaju važan faktor u dobijanju viška kilograma.

Masno crveno meso

Ako preferirate crveno meso i krompir, sigurno obožavate sočnu šniclu koja će prekriti čitav Vaš tanjir. Međutim, jedna takva porcija izuzetno obiluje zasićenim mastima.

Ako pored toga dodate predjelo i umake, to je prava kalorijska bomba priznaćete.

Ukoliko konzumirate ovako masne i obilne obroke redovno, može doći do začepljenja arterija i povećanja nivoa holesterola u krvi.

Pica

Bilo da pica bude Vaš izbor u toku ispunjenog dana na poslu ili jednostavno poželite da uveče pojedete picu sa društvom, verovatno svake nedelje pojedete i po nekoliko parčadi ovog popularnog obroka. Ukoliko, uz to, volite da dodate feferone, kobasicu, šunku , ili juneće meso, možete uneti više od 300 kalorija po parčetu.

Bolji izbor  za Vaše zdravlje i kilažu je pica sa povrćem.Tako dobijate dodatna vlakna i hranljive materije, i po 100 kalorija manje po parčetu.

Hamburgeri

Hamburgeri sadrže, pored prerađenog mesa, mnoge druge priloge, sa visokom kalorijskom vrednosti.

Ta kombinacija je izuzetno kalorična. Umesto toga, odlučite se za grilovanu pljeskavicu sačinjenu od čisto junećeg mesa.

Pomfrit

Da li obično dodajete pomfrit mesu ili jelima sa mesom? Iznenadili biste se činjenicom da jedna veća porcija pomfrita ima kalorija kao jedan tipičan hamburger. I nažalost, prženi krompir ima samo nekoliko nutritivno vrednih elemenata, u odnosu na ostalo povrće, koje je njima bogatije.

Zato,bolje se odlučite za salatu kao prilog.

Sokovi

Sokovi znaju da budu osvežavajući, ali da li ste sigurni da ste svesni koliko šećera oni sadrže? To je većinom tečnost veštačke boje i arome, koja nema nikakvu hranljivu vrednost,a sadrži štetne šečere.

Ukoliko nekoliko puta u toku dana pijete po čašu soka,unećete količinu šećera koja će se vremenom odraziti na Vašu kilažu.


Nije istina da će sve namirnice uticati da se Vaš  stomak uveća.

U nedavnoj studiji, JOGURT (uz povrće,voće,integralne žitarice i orase) je identifikovan kao namirnica koja ne doprinosi Vašem debljanju. Druga studija pokazala je da dodavanje jogurta ishrani smanjuje ukupne telesne masti i salo na stomaku.

Kao bonus,jedite jogurt sa malo mlečne masti.To će povećati unos Ca i vitamina D  u Vaš organizam,.

Hranljive materije obično nedostaju ishrani odraslih.

BOROVNICA

Još jedna ukusna namirnica koja može da pomogne reduciranju viška masnih naslaga na Vašem stomaku.

U nedavnoj studiji.pokazalo se da dijete bogate borovnicom sagorevaju mast u nivou stomaka, smanjuju nivo holesterola i nivo šećera u krvi.

Borovnica utiče na to kako telo skladišti šećer.

Jedenje bilo kog voća Vam može pomoći da smanjite telesnu težinu.

Vežbajte

Da biste se rešili neogudnog obruča oko Vašeg struka, morate kontrolisati ishranu.

Međutim,dodatna vežba će omogućiti da potvrdite rezultate i da oni budu još vidljiviji

Takođe, ukoliko imate višak kilograma, ili ste gojazni, smanjenje telesne težine za 10 procenata omogući će Vam da smanjite  šanse za nastanak oboljenja koja se javljaju kao posledica gojaznosti.