U nekim zemljama, insekti se svesno i namerno koriste u ishrani. Mi u Evropi se gadimo buba i ne marimo mnogo što su one hranljive i što predstavljaju izvor proteina. Procenjuje se da u proseku osoba nenamerno pojede pola kile insekata godišnje. Tu ne govorimo samo o crvima, već o živim (ili nekada živim) bubama. Bube delom unosimo kroz hranu, i to najčešće konzerviranu ili na neki drugi način obrađenu hranu u kojoj je možda malo teže uočiti insekte jer su samleveni ili rastvoreni.

Tripsevi

Ovi mali krilati paraziti mogu se sakriti u konzerviranoj ili zamrznutoj špargli, brokoliju, kao i smrznutom prokelju.

Lisne vaši


Te iste male zelene ili crne bube koja mogu da unište buket cveća mogu se infiltrirati u smrznuto povrće, pogotovo u spanać, brokoli i prokelj. Nalaze se i u hmelju, pa mogu završiti u pivu.

Grinje


Ove sitne bele bube često napadaju pšenicu i druge žitarice koje stoje u skladištima duže vreme, ali ima ih i u zamrznutom povrću. Ove grinje mogu izazvati iste probleme sa alergijom kao i grinje u kućnoj prašini.

Crvi


Ako ste ikada jeli konzerviranu hranu, verovatno ste jeli i crve. Njih ima u izobilju u konzerviranim pečurkama, konzerviranom paradajzu, paradajz pasti, i u sosovima za picu, kao i u svežim ili smrznutim trešnjama i višnjama. U pečurkama  ima  daleko  najviše  crva.

Vinske mušice

Ako kupite komad voća pokriven vinskim mušicama, mušice možete sprati. Ako kupite limenku soka od limuna, progutaćete pet voćnih mušica sa svakom čašom soka. Sa svakom šakom suvog grožđa, pješćete čak 35 jajašaca voćnih mušica.

Crvi u kukuruzu

Konzervirani kukuruz često sadrži larve i kožu crva.

Gusenice

Čupave gusenice bi trebalo da se pretvore u divne leptire, ali umesto toga oni često završe u smrznutom spanaću. U spanaću budu i grinje, lisne vaši i tripsevi. Postoji velika verovatnoća da ćete pojesti njihove larve.