U cilju smanjenja povišenih vrednosti holesterola i triglicerida u krvi, visoko se preporučuje upotreba Omega-3 masnih kiselina.

Nezasićene masne kiseline

Nezasićene masne kiseline predstavljaju vitalni set nutritijenata koji je neophodan za zdravlje našeg organizma. Ovi hranljivi sastojci služe za obavljanje nekoliko funkcija, uključujući i obrazovanje većeg dela zaštitne membrane koja okružuje (obmotava) svaku od naših ćelija.

Organizam ih takođe koristi kao gradivne blokove za stvaranje telesne masnoće koja je potrebna u odgovarajućim količinama da oblaže i zaštiti naše unutrašnje organe i očuva toplotu našeg tela. Međutim, ne obezbeđuju sve masne kiseline istu korist.

Naučna istraživanja su povezala konzumiranje zasićenih masnih kiselina koje se pre svega nalaze u životinjskoj masti, sa povećanim nivoom holesterola i višim rizikom od srčanih napada, dok nezasićena vrsta iz nerafinisanih biljnih ulja nema takve efekte.

Arctic Sea formulisan je kao dodatak ishrani koji koristi prednosti najnovijih istrazivanja u ovoj važnoj oblasti nutricionizma. Kombinujući Omega-3 i Omega-9, on obezbeđuje siguran i balansiran dodatak ishrani koji može ciljano poboljšati i pružiti podršku održavanju nivoa zdravog holesterola i triglicerida u krvi.

Forever Arctic Sea je proboj među balansiranim dodacima ishrani, budući da koristi i biljne i životinjske masti da bi izvukao iz svake ono što je korisno. Omega-3 je esencijalna polinezasićena masna kiselina koja se nalazi u lososu, skuši i drugoj morskoj hrani, dok je Omega-9 mononezasićena masna kiselina koja se nalazi u maslinovom ulju.

Svaka kapsula sadrži 225 mg EPA i 150 mg DHA i oleinske kiseline, kojima oskudeva savremeni način ishrane.

Korisno delovanje EPA i DHA podrazumeva i jačanje cirkulatornog sistema, čišćenje krvnih sudova od masnih naslaga (dobri holesterol putem jetre izvlači loš holesterol napolje), čime obezbeđuje razvoj i zdravlje nervnog sistema, očiju, zglobova (učestvuje u “podmazivanju” zglobova), te odličnu preventivu od nastanka kancerogenih oboljenja (antioksidativno svojstvo).

 

*Simptomi koji ukazuju na nedostatak Omega-3 NMK:

– suva koža,

– problem sa vodom koja se zadržava,

– sklonost ka infekcijama i upalama,

– pogoršana memorija i sposobnost ucenja,

– loša koordinacija,

– kod dece usporen razvoj,

– trnjenje ruku ili nogu,

– visok krvni pritisak,

– povišeni trigliceridi,

-depresija,

– otežano skidanje kilaže,

– pogoršanje vida.

KLINIČKA ISPITIVANjA: Nedavno sprovedena klinička ispitivanja na ljudima su dokazala da je redovno uzimanje Omega-3 i Omega-9 nezasićenih masnih kiselina značajno za snižavanje holesterola i triglicerida u krvi, pri čemu je ostvaren pozitivan uticaj na odnos HLD/LDL (dobrog i lošeg holesterola).

Takođe je dokazano da unošenje esencijalnih masnoća smanjuje rizik od pojave kancera, srčanih oboljenja, alergija, artritisa, ekcema, psorijaza, depresije, zamora, infekcija, PMS-a, prekomerne tečesne težine. Lista poremećaja povezanih sa njihovim nedostatkom svake godine je veća.

SASTAV: Svaka kapsula od 1000 mg sadrži 750 mg NMK Omega-3 iz ribljeg i 250 mg Omega-9 iz maslinovog ulja,želatin, glicerin, filtriranu vodu, vitamin E (d-alfa tokoferol) kao podršku stabilnosti NMK u našem organizmu.
NAČIN UPOTREBE: Preventivno 2 kapsule dnevno. Kod kardiovaskularnih problema preporučuje se upotreba 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno.

Iz ishrane je poželjno eliminisati margarine i sva rafinisana ulja, hranu spremati na maslacu ili hladno ceđenom maslinovom ulju, dinstanjem na laganoj vatri (naučno je dokazano da trans-masnoće nastale rafinisanjem biljnih ulja blokiraju rad nezasićenih masnih kiselina, a ulje sagorelo na jakoj vatri sadrzi kancerogene elemente).

Za eventualna prženja bezbednija je upotreba životinjske (svinjske) masti, koja spada u zasićene masti, pa je samim tim i termo stabilnija i ne remeti rad i stabilnost nezasićenih masnih kiselina.

PAKOVANjE: 120 kapsula

PROIZVOD STABILAN: 4 godine

Više  o preparatu Arctic Sea saznajte na Oazi Aloe, distributerskoj stranici Forever Living proizvoda:

https://www.facebook.com/pages/Oaza-Aloe/923702457688870

Za sve informacije o kupovini ovog  proizvoda možete nas kontaktirati putem brojeva telefona 062/107-22-52 i 064/402-61-92 ili nam se obratite  putem email-a planetazdravlja@gmail.com.