Pored toga sto se smatra estetski nepozeljnim, salo oko struka i na stomaku moze biti i stetno za zdravlje. Na primer, salo na stomaku povecava rizik od dobijanja dijabetesa.
Ishrana i vezbe daju najbolje rezultate kada se udruze. Da biste imali ravan stomak, moracete da promenite nacin ishrane i da vezbate najmanje 3 puta nedeljno. Za skidanje sala na stomaku jako je dobro pesacenje.

Mocna hrana

Koje namirnice treba da konzumirate da biste sto pre skinuli salo na stomaku?
1. Bademi i orasi, ali sa opnama.
2. Pasulj i druge mahunarke
3. Spanać i drugo zeleno povrće
4. Mlečni proizvodi: Nemasno ili delimicno mleko, jogurt, sir, švapski sir
5. Ovsena kasha: nezaslađena
6. Jaja
7. Curetina i druge vrste posnog mesa. Nemasni biftek, piletina, riba
8. Puter od kikirikija – potpuno prirodan, bez šećera.
9. Maslinovo ulje
10. Integralni hleb i žitarice
11. Proteini u prahu (surutka)
12. Maline i ostalo bobicasto voce
  • Jedite šest mini obroka dnevno sa akcentom na proteine, koje treba da jedete u svakom obroku jer ce vas zasititi i pomoci vam da izgradite misice.
  • Pijte puno vode, ogranicite alkohol na 2-3 pića nedeljno.
Ono sto nije na meniju su rafinisani ugljeni hidrati, peciva, šećer, beli pirinač, testenina, fruktozni sirup, pržena hrana, margarin, hrana napravljena sa delimično hidrogenizovanim uljem, punomasni mlečni proizvodi, masno meso, zasićene masti, i trans masti .

Kako funkcionise dijeta za ravan stomak?

Treba jesti šest malih obroka dnevno da biste telo dobro nahranili zdravom hranom kako bi se podstaklo sagorevanje masti bez gubljenja misica.
Mocna hrana koju smo prethodno nabrojali, zdravi proteini i slozeni ugljeni hidrati – zajedno sa napornim treningom – dobitna su kombinacija za čuvanje mišićne mase i ubrzavanje gubitka masti.
Da bi neko dobio plocice, mora imati vrlo nizak nivo telesnih masti i mora vredno raditi vezbe snage. Ne možete pretvoriti masti u mišiće, ali možete da izgubite masti i izgradite mišiće.