Mnogi od vas su verovatno čokoholičari.  Istraživanja su pokazala, da ta „crna“ poslastica može pozitivno da utiče na zdravlje, iako je kontradiktorno stavljati je na listu namirnica za držanje dijete. Ipak, oni koji su imali najviši nivo čokoladne konzumacije, uspeli si da umanje postotak od opasnosti  kardiovaskularnih bolesti čak za 37 procenata u odnosu na one koji nisu ljubitelji čokolade. Antioksidansi, koji su sastojak crne čokolade su bitni za prevenciju i dobro zdravlje srca. Međutim, ima još nekoliko razloga za opravdanje žudnje za njom.
Čokolada pomaže sa matematikom
Kako svojstva čokolade poboljšavaju i ubrzavaju cirkulaciju do mozga, nedavna studija je pokazala da oni koji su pili toplu čokoladu pre zadatka računanja unazad, bili su precizniji i brži, a da se pritom ne osećaju preumorno i mentalno iscrpljeno.
Čokolada zasićuje
Roditelji su uvek upozoravali, da ne jedete slatkiše pre glavnog obroka, i bili su u pravu. Tamna crna poslastica ima malo kalorija a ipak zasiti. Tako su istraživanjem dokazali, da su oni koji su je konzumirali bili manje zainteresovani za masne i slane i slatke obroke.
Čokolada ispunjava
Čokolada sadrži fenetilamin, koji oslobađa endorfin a on direktno utiče na Vaše raspoloženje. Kod parova je rađen eksperiment sa čokoladom u ustima prilikom poljupca. Oni su bili priključeni na monitor, koji je pokazao udvostručenu stopu zadovoljstva registrovanu u mozgu. Mešavina kakaoa i kofeina produžuje taj nivo.

Čokolada opušta
Čokolada sadrži jedinjenje anandamid, koje aktivira iste moždane receptore kao kod marihuane, pa nije ni čudo da je zaslužna za opuštanje.
Čokolada može pomoći da živite duže
Istraživanja su pokazala, da čokolada može doprineti produžetku životnog veka čak za godinu dana duže.
Takođe, smanjuje smrtnost kod već preživelih od srčanog udara.
Zato, jedite crnu čokoladu i neka Vaše srce kuca punom snagom!