Mnoge žene biraju hirurške intervencije za uvećanje svojih usana, kako bi ih učinile atraktivnim i seksi.  Operacije usana mogu da donosu niz neželjenih efekata. Zato vam nudimo savete kako da uvećate svoje usne vežbama.
Koliko često treba raditi vežbe za usne?
Prvi mesec vežbe se rade svaki dan, a poželjno je da se rade dva puta dnevno. Kasnije radite ove vežbe samo 2-3 puta nedeljno kako biste održali oblik usana.
Priprema za vežbanje
Da bi se postigao najbolji rezultat, operite lice i temeljno isperite usta (prvo toplom a onda hladnom vodom), pre početka vežbanja. Radite seriju od 10 ponavljanja za svaku vežbu u početku, a zatim polako povećavajte broj ponavljanja na 20 u toku prvog meseca.
Vežba 1
Ispućite usne što jače, otvorite usta, a zatim čvrsto zatvorite  usne i opustite mišiće lica. Držite usta zatvorena, pomerajte usne na desno, a zatim na levo, a zatim pomerajte usne u vodoravnu osmicu.
Vežba 2
Ispućite usne, a zatim naglo izdahnite, kao da pokušavate da oduvate sveću. Zatim polako opustite usne.
Vežba 3
Duboko udahnite i napumpajte obraze,a usne oblikujte u oblik cevi. Postepeno izbacujte vazduh,  polako u početku, i do kraja izdaha izbacujte vazduh u tri-četiti jača izdaha.
Vežba 4
Polako otpevajte glasove [a] [e] [o] [u], zatim duboko udahnite, napumpajte obraze i izbacujte vazduh kroz polu-zatvorene usne, a zatim duboko udahnite. Napumpajte obraze i izbacite vazduh kroz polu-zatvorene usne, tako da one vibriraju dok vazduh izlazi napolje. Trebalo bi da proizvodite brujanje.
Vežba 5
2-5 minuta zviždućite neku pesmu, pokušavajući da proizvodite što glasniji i jasniji zvuk.
Ulepšavajuća nega usana
Ujutro masirajte usne mekanom četkicom za zube, a zatim stavite na usne labelo, pa tek onda ruž. Tako ćete izbeći ispucale usne. Takođe se preporučuje da se usne hidriraju posebnim hidratantnim balzamima za usne pre spavanja, ili nežnom kremom za kapke. Ne zaboravite da hidrirate usne labelom ili transparentnim sjajem za usne nakon dužeg boravka na suncu.