Najbolji i najefikasniji lek za lečenje niskog krvnog pritiska je da pijete puno vode, jer dehidratacija smanjuje volumen krvi i dovodi do pada krvnog pritiska.

Sok od cvekle je koristan za one koji pate od niskog krvnog pritiska. Pijte šolju soka od sirove cvekle dva puta dnevno.

Pripremite šolju jake crne kafe i pijte je kad god osetite da vam je pao krvni pritisak.

Stavite 15-20 grama biljke nard, poznatog i kao đatamanši (latinski naziv je nardostachys jatamansi) u 50 ml vode i kuvajte ga. Zatim ga sklonite sa šporeta da se ohladi. Raspodelite ovu količinu na 3 dela i pijte ga tri puta dnevno. Takođe možete grickati 30-40 zrna ove biljke, zajedno sa kamforom i cimetom.

Napunite kadu mlakom vodom i dodajte jedan kilogram epsom soli (magnezijum sulfat). Uronite u kadu 20 minuta, pre odlaska na spavanje. Posle kupanja, nemojte izlagati telo hladnoći.

U činiji vode natopite 7 badema i ostavite ih preko noći. Oljuštite ih i sameljite ih tako da budu u obliku paste. Dodajte ovu pastu u mlako mleko i popijte ujutro.

Potopite 30 zrna suvog grožđa u činiji vode i ostavite preko noći. Žvaćite ih jedan po jedan, na prazan stomak, ujutru i popijte vode.

Jedite slanu hranu.

Jedite voće.

Hrana bogata proteinima, vitaminom C i vitaminom B je efikasna u lečenju niskog krvnog pritiska.

Vežbe, lagana šetnja, plivanje i biciklizam su takođe korisni u regulisanju krvnog pritiska.