Koja je hrana najbolja za ravan stomak?
1. Jogurt ili kiselo mleko: Probiotske bakterije u jogurtu uticaće povoljno na zdravlje vašeg probavnog sistema, tj. smanjiće učestalost gasova, nadimanja i zatvora, i tako “izravnati” vaš stomak.

2. Integralne žitarice: Belo brašno i pirinač zamenite integralnim brašnom i smeđim pirinčem.  Tako ćete smanjiti salo oko struka, jer će se smanjiti proizvodnja insulina a samim tim i olakšati razgradnja telesnih masti.

3. Brokoli, prokelj, špargla, paprika i žuti pasulj, koji sadrže vitamine A, C i K, kao i folate, beta-karoten, kalcijum, magnezijum i vlakna.

4. Mononezasićene masti: Nova istraživanja pokazuju da ishrana bogata mononezasićenim mastima kao što su maslinovo ulje topi salo na stomaku.

5. Sirće: Supstanca koja daje sirćetu kiseli ukus i jak miris ima moć da topi masti. Gojazne osobe koje konzumiraju 1 ili 2 kašike jabukovog sirćeta dnevno u periodu od 12 nedelja, prema jednom japanskom istraživanju, imaju značajno nižu telesnu težinu, indeks telesne mase, visceralne masti i obim struka nego kontrolna grupa koja nije konzumirala sirće. Istraživači smatraju da je razlog za to sirćetna kiselina koja aktivira gene koji proizvode proteine, koji zatim razlažu masti.