Ne umivate se pre nego što odete na spavanje

Kada ste iscrpljeni, ovu grešku je najlakše napraviti. Spavanje sa licem punim šminke i proizvoda za negu kože ometa važan proces obnove kože koji se dešava dok spavate. Na noćnom stočiću držite uvek vlažne maramice za skidanje šminke, tako da možete da očistite lice i kad baš nemate snage da se umijete.

Ne umivate se ujutro

Čak i ako se umivate noću, morate se opet umiti nakon osam sati. Iako se koža tokom spavanja čudesno obnavlja, razni toksini i metabolički produkti se izbacuju napolje i njih treba ukloniti sa lica.

Korišćenje deodorantnog sapuna za pranje lica

Deodorantni sapun ili gel za tuširanje mogu poremeti osetljivu lipidnu barijeru na koži lica. Rezultat? Suvoća ili iritacija. Ili oba.

Preterano pranje lica

Korišćenje suviše abrazivnih sapuna i rukavica za pranje lica može da izazove crvenilo i suvoću kože lica.

Sredstvo za čišćenje kože lica koje ne odgovara Vašem tipu kože

Ako imate masnu kožu podložnu aknama, sredstvo za čišćenje formulisano za suvu kožu neće ukloniti dovoljno masnoće. Sredstvo za čišćenje na bazi ulja ne prija suvoj koži jer ona postaje zategnuta i izrazito suva. Pre nego što izaberete proizvode za negu, utvrdite koji je Vaš tip kože.

Ne skidate šminku pre treninga

Znoj ispod šminke može da izazove izbijanje bubuljica, a i šminka se razmaže i izgleda vrlo ružno. Takođe, posle treninga što pre skinite znojavu odeću kako biste sprečili razvoj bakterija i probleme sa kožom koje bakterije izazivaju.