Zeleni čaj

Zeleni čaj je snažan stimulator metabolizma.

Ukoliko se konzumira redovno, to može da ubrza proces mršavljenja. Ipak , sa ovim čajem ne treba preterivati. Preporučuje se maksimalno tri šolje zelenog čaja dnevno, ili 3 kašičice ovog čaja razblažene  u većoj količini vode, po ukusu.

Antioksidansni efekat koji zeleni čaj ima može i inhibirati apsorpciju masti.

Maslinovo ulje

Glavna korist organizmu od maslinovog ulja je snižavanje nivoa tzv.  lošeg holesterola, a podizanje nivoa dobrog holesterola, zahvaljući mononezasićenim mastima koje maslinovo ulje sadrži.

Ono sadrži i obilje antioksidanata koji se nazivaju fenoli, koji imaju zaštitnu ulogu- sprečavaju taloženje holesterola na zidovima arterija.

 

Limun

Ukoliko pokušavate da smršate, zamenite kupovne voćne sokove, alkohol i zaslađene i nezaslađene voćne napitke(koji obiluju kalorijama) vodom sa dodatkom kriške limuna. Limun, pored osvežavajuće arome nudi i visok procenat vitamina C.

_____________________________________________

Ukoliko želite da se na najzdraviji i najefikasniji način oslobodite nezdravih stomačnih masti i pritom da proverite funkcionalni status svih organa u organizmu, kvantnim metodom integrativne medicine, i to po specijalnoj promotivnoj ceni, preporučujemo da pročitate naredni članak, koji se bavi temom kvantna analiza popust ili pozovite Planetu Zdravlja na brojeve telefona 011/33-48-229, 064/402-61-92 i 062/107-22-52 i rezervišite odmah svoj termin!

Broj termina sa popustom je ograničen!

______________________________________________

 

Piletina

Piletina je odličan izvor proteina, a pileće grudi predstavljaju idealan izbor za ručak ili večeru.

Cimet

Jedna američka studija došla je do otkrića da cimet smanjuje nivo glukoze u krvi, čime se može prevenirati dijabetes.

Cimet je koristan protiv nadimanja, a bogat je i antioksidansima.

Krastavac

Hrskav i osvežavajuć, krastavac nije samo hidratizirajući. On sadrži veoma malo kalorija, tako da ga možete jesti koliko želite.

Nskomasni i nemasni jogurt

Jogurt sadrži visoki procenat kalcijuma i vitamina B. On je veoma važan za regulaciju funkcije digestivnog sistema, jer sadrži prijateljske bakterije.

Mahunarke

Mahunarke spadaju među najhranjivije biljne namirnice. Bogate su proteinima, gvožđem, kalijumom i drugim mineralima.

One obezbeđuju veliku količinu vlakana, uključujući rastvorljiv tip vlakana koji je važan u kontroli nivoa holesterola u krvi. Vlakna pružaju i osećaj sitosti, što je veoma važno u kontroli veličine porcija tokom  dana.

Kruške

Kruške sadrže pektin, koji snižava tzv. loši holesterol. Rastvorljiva  vlakna iz kruške imaju pozitivan uticaj na imuni sistem.

Crna čokolada

Nedavna studija je pokazala da ljudi koji često konzumiraju male količine crne čokolade(70% kakaoa) imaju niži indeks telesne mase.

Antioksidansi koji se nalaze u čokoladi mogu biti saveznici ubrzanju metabolizma.

Bobičasto voće

Bobice nisu samo bogate vitaminima i vlaknima. One pomažu u borbi protiv bolesti. Predstavljaju jedan od najbogatijih izvora antioksidanasa, koji štite od bolesti srca i raka.

Praziluk

Praziluk sadrži mangan, koji umanjuje nadutost u stomaku.

Losos

Sve vrste lososa sadrže visok procenat omega-3 masnih kiselina. Losos je i dobar izvor vitamina D.

Jaja

Studije su dokazale da ukoliko doručak sadrži jaja, to će smanjiti unos kalorija tokom celog dana, čak za više od 400 kalorija.

Zeleno povrće

Zeleno povrće je moćan izvor kalijuma i magnezijuma, kao i folata, koji održavaju krvni pritisak u normalnim granicama, pa se tako se manjuje rizik od moždanog udara.

Nabrojane namirnice nisu samo dobre za stanjivanje stomaka. One imaju izuzetno povoljan uticaj na celokupno zdravlje.