lav
Super trik na relaciji um – telo.

Koristeći svoju maštu možete kontrolisati žudnju za hranom, motivisati se za vežbanje i popraviti svoj vid, kako kažu najnovija istraživanja.

Ako zamislite neko iskustvo, mozak samog sebe stimuliše isto kao kada bi zaista doživljavali to iskustvo. Slede tehnike pomoću kojih možete uspostaviti kontrolu nad supermoćima svog uma.

Da biste savladali žudnju za hranom, skrenite sebi pažnju sa hrane na nešto drugo.
U jednom istraživanju, volonteri su smanjili žudnju za hranom tako što su zamišljali dugu sa mirisom eukaliptusa.

Da biste se motivisali da vežbate, zamislite da vežbate.
Ako provedete nekoliko minuta pokišavajući da zamislite kako bi se osećali da vežbate (ubrzani otkucaji srca i slično) verovatnije je da ćete se pomeriti sa kauča i početi sa vežbanjem.

Da biste povećali samopouzdanje, zauzmite stojeći položaj tela kao rok zvezda.
Istraživači su otkrili da položaj tela koji odiše samopouzdanjem stimuliše hormonski odgovor koji može povećati vaše samopouzdanje za samo nekoliko minuta. Dakle, način na koji se osećate odražava se na vaše telo, ali važi i obrnuto, telo utiče na mozak, odnosno na misli i osećanja. Ljudi su vrlo podložni autosugestiji.

Da biste poboljšali vid, pretvarajte se da imate savršen vid.
Učesnici u istraživanju koji su preuzeli uloge osoba sa savršenim vidom, na primer pilota, pokazali su znatan napredak u testovima vida u poređenju sa učesnicima koji nisu imali te uloge.

Dakle, pretvaranje, ubeđivanje sebe u neke stvari može imati izuzetno moćan uticaj na nas.