FOREVER NATURE MIN – minerali sa dna mora

Važnost minerala u ljudskoj ishrani mnogima je malo poznata, a većini potpuno nepoznata.

U svakodnevnoj ishrani uglavnom nema dovoljno mineralnih materija, ili ih nema ili nisu prisutne u odgovarajućim proporcijama. Bez dovoljnog prisustva minerala u organizmu, ne mogu ni uneti vitamini da se iskoriste na pravi način. Minerale organizam ne može stvarati, već ih mora uneti putem ishrane.

Potrebe organizma za nekim mineralima su veće i njih nazivamo makroelementima (fosfor, kalcijum, kalijum, magnezijum, natrijum, gvozđe), dok su za nekima manje i njih nazivamo mikroelementima (cink, fluor, jod, kobalt, hrom, mangan, molibden, bakar, selen). Bez obzira što su potrebe za mikroelementima (oligoelementima) male i mere se mikrogramima, njihovo prisustvo je neophodno za očuvanje zdravlja. Lako se može dogoditi da nedostatkom samo jednog oligoelementa dođe do ozbiljnih poremećaja u organizmu, jer baš on može poremetiti sinergizam (sadejstvo) između vitamina i minerala. To znači da vitamini bez minerala ne mogu da obave svoju funkciju.

Naučnim istraživanjima je utvrđeno koje su to optimalne količine minerala potrebne da se unesu u organizam da bi on dobro funkcionisao. Natur Min sadrži minerale u takvom obliku u kom se mogu najefikasnije iskoristiti u organizmu.

Mineralne materije (natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar, fluor, jod, molibden, hrom, kobalt, selen, vanadijum, nikl, silicijum) nalaze se u zemlji, stenama, matalima, vodi i isto toliko su važni za život kao i vitamini. Učestvuju u telesnoj građi kao i u razmeni materija, ulaze u sastav različitih enzima i hormona, u ćelijama potpomažu održavanje ravnomernog osmotskog pritiska, sprečavaju stvaranje kisele ili bazne sredine, imaju ulogu u održavanju koloidnih rastvora, transportuju kiseonik, jedineći se obavljaju detoksikaciju, omogućavaju reakciju na nadražaje, pri tom „vode računa“ o normalnom stanju ćelija i tkiva. Ovi elementi se u organizmu jedine, snažno deluju jedni na druge.

Za pravilno funkcionisanje organizma nije bitno samo to da li u njemu ima dovoljnih količina pojedinih mineralnih materija, već i to da li su one prisutne u odgovarajucim proporcijama. Industrijska prerada, jednolična ishrana, ambalaža koja nije hemijski neutralna i uticaj stresa, stvaraju neravnotežu u proporcijama mikroelemenata u organizmu. Očigledno je da je za pravilno odvijanje životnih funkcija od ključne važnosti ravnoteža makro i mikro elemenata.

Šta Nature Min toliko izdvaja od drugih proizvoda?

– FOREVER LIVING nam je obezbedio izuzetan preparat u kojem su makro i mikro elementi u obliku helata koje ljudski organizam može neposredno da absorbuje. Oni se vade sa dna mora iz sedimenata nastalih taloženjem morskih biljaka i životinja. U ovim sedimentima, mineralni sastav je prirodno izbalansiran tako da obezbedjuje bržu ugradnju minerala uz maksimalnu iskoristljivost.

NAČIN UPOTREBE: 2 puta dnevno po 2 tbl

Ženama u periodu menopauze preporučuje se 3×2 tbl. dnevno + 3×1 tbl. Forever Kids (za prevenciju osteoporoze),  ili još bolje 2×2 tbl. + Forever Kids 2×2 tbl. + Multi Maca 2×1 tbl. dnevno

Kod preloma kostiju preporučuje se 3x2tbl. + Forever Kids 3×1 tbl. + Aloe Vera Gel 3×0.3dcl dnevno.

Pakovanje: 180 tableta

Ovaj proizvod ne može se naći u slobodnoj prodaji, već se prodaje isključivo putem distributera kompanije Forever Living Products.

Ukoliko želite da poručite ovaj proizvod, posetite distributersku fb stranicu – Oaza Aloe: https://www.facebook.com/pages/Oaza-Aloe/923702457688870?fref=ts