Maxi haljine-  apsolutni hit ovog proleća

Maxi haljina je odevni komad koji morate imati u ormanu ovog proleća. Lagana je, udobna, a veliki izbor modela, boja i dezena pruža vam mogućnost da zasigurno odaberete onu koja pristaje baš uz vas.

Dezen i boja mogu mnogo da govore o vama, odnosno vašoj ličnosti. Vodite računa da haljina pristaje uz vašu ličnost, i tako ćete se najbolje osećati u njoj, a to će se i videti. Suprotno, ukoliko izbor nije pravi, postići ćete kontra efekat.

Ove sezone popularan je hipi stil, koji karakteriše udobnost, lepršavost, neobaveznost, pa tako i frizura treba da bude lepršava i slobodna. Dobar izbor je i „neuredna“ pletenica, sa ponekim vragolastim pramenom. Efekat je mladolikost i odisanje svežinom i pozitivnom energijom, što i treba da karakteriše svako proleće.

Pri kupovini maxi haljine treba da obratite pažnju na nekoliko pravila, kako bi napravili savršen izbor, a koji je u skladu sa vašom visinom i građom.

Imajte na umu da uz pravi odabir haljine svaka žena može izgledati glamurozno i ženstveno.

Odaberite pravu dužinu za svoju visinu. Predugačke suknje mogu vas vizuelno sniziti i podebljati.

Odaberite visoke potpetice koje će vam dati dodatnu visinu. Dobar izbor su platforme ili cipele pune pete.

Nemojte nositi prevelike torbe. Veličinu torbe koju ćete nositi uz dugu haljinu birajte po svojoj veličini. Što manji broj nosite to vam treba manja torba.

Ako vam je haljina šarena neka gornji deo odeće bude jednobojan.

Ako ste niski nemojte preko haljine nositi dugačke majice, a posebno ne duže sakoe.

Ako ste krupniji nosite haljine tamnijih boja, a ako ste sitnije građe možete birati i svetlije nijanse.

Ako odaberete glomazan nakit, tipa ogrlica sa velikim kuglama u boji, minđuše su suvišne. Ne treba da preterujete sa nakitom. Uz maxi haljine odlično pristaju velike narukvice, kao i marame i jakne. Šešir je takođe odličan modni dodatak maxi haljini.