Aloja
Alojin gel smiruje opekotine od sunca, ujede, i posekotine, ali aloja takođe može da detoksikuje telo i odlična je za prečišćavanje vazduha. Aloja čisti vazduh od štetnih hemikalija u proizvodima za čišćenje. Kada je količina štetnih hemikalija u vazduhu jako velika, na lišću aloje se pojavljuju braon pege.

aloja

Bršljan
Bršljan ima neverovatne sposobnosti filtriranja vazduha. To je najefikasnija biljka kada je u pitanju absorbovanje formaldehida, a čak je i laka za održavanje. Bršljan može biti visoko ili nisko i preferira umerene temperature i srednju osvetljenost.

bršljan

Fikus
Ako vam gajenje biljaka ne ide od ruke, fikus je možda prava stvar za vas. Lako raste u lošem osvetljenju i u hladnim uslovima. Fikus eliminiše toksine i prečišćava vazduh.

fikus

Indijansko pero
Ova biljka napreduje bez mnogo svetla i vode. Takođe je vrlo efikasna u apsorbovanju ugljen dioksida i oslobađanju kiseonika tokom noći (dok većina drugih biljaka to rade tokom dana), dakle ako je u spavaćoj sobi može da vam pomogne da bolje spavate.

indijansko pero

Spatifilum
Vrlo lako se održava. Dobro se drži na hladnoći i u mračnijim uslovima, a smanjuje nivo toksina u vazduhu.

svet

Filadendron
Izuzetno dobro upija formaldehid. Traži umereno zalivanje i umerenu osvetljenost.

filadendron

Bambus
Atraktivna i umirujuća biljka, bambus je jedna od najefikasnijih filtera vazduha. Čisti vazduh od od benzena i trihloroetilena. Treba ga dobro zalivati i smestiti u hlad ili na indirektno sunčevo svetlo.

bambus

Kordilina
Kordilina se lako održava. Jedna je od najboljih biljaka za pročišćavanje vazduha. Efektivna je u borbi protiv zagađivača (uključujući benzen, formaldehid, ugljen-monoksid, i ksilen).

8

Zlatna puzavica
Zlatna puzavica je jednostavna i lepa biljka koja takođe spada u najbolje prečišćivače vazduha. Ona raste najbolje na hladnim temperaturama i niskim nivoima sunčeve svetlosti. Može da eliminiše formaldehid iz vazduha, korisno je imati je u dnevnoj sobi.

zlatna puzavica

Dracena
Ova biljka može da raste do plafona, što je čini pogodnom za uređenje i popunjavanje prostora. Uklanja toksine, poput ksilena, trihloretilena, i formaldehida iz vazduha. Voli puno sunca.

dracena