Saznajte koje namirnice će vam podariti divnu, blistavu kožu, kosu i nokte

Ako želite da  izgledate dobro, to ne znači  da ćete morati da trošite gomile para  na botoks i kozmetičke tretmane i preparate. Lep izgled možete postići iznutra  tako što ćete konzumirati određene namirnice. Jednostavno povećajte unos hrane koja neguje lepotu u  svojoj ishrani. Evo šta stručnjaci kažu o tome kako da imate sjajnu kožu, zube i kosu.

Laneno seme je obavezna namirnica koja će vas ulepšati. Laneno seme je veoma bogato omega-6 i omega-3 masnim kiselinama. Ove omega linolne kiseline čine gradivne sastojke kože. Kada se konzumira laneno seme u većim količinama, primećuje se poboljšanje stanja kože, kose i noktiju. Takođe preporučujemo da jedete mnogo ribe jer je riba takođe bogata omega 3 masnim kiselinama.

Ispijanje kafe može pomoći da se smanji rizik od raka kože i poboljšava kvalitet vaše kože – zbog toga što sadrži polifenole.

Beli zubi i blistavi osmeh

Ako želite da imate blistavi osmeh i bele zube, unosite puno vitamina C. Vitamin C se nalazi u zelenom lisnatom povrću, borovnicama i drugom bobičastom voću. Ima ga i u kupusu i paprici.

Jedite i hranu koja je bogata vlaknima. Jabuke, bademi, celer i šargarepa čiste zube tako što neutrališu kiseline.

Šitake pečurke sadrže vrstu šećera, koji verovali ili ne, pomaže da se zaustavi taloženje naslaga na zubima (zubni plak).

Bujna i zdrava kosa

Za sjajnu, bujnu kosu, uključite omega 3 masne kiseline i maslinovo ulje u svoju ishranu. Ove masti omogućavaju gustinu kose jer kontrolišu količinu sebuma koji luče lojne žlezde u koži glave. Sebum je masnoća koju telo proizvodi, i kada se adekvatna količina sebuma luči, kosa izgleda gusto i zdravo duže vreme.

Za održavanje boje vaše kose, jedite seme suncokreta.

I zapamtite – lepota ne mora da bude skupa. Dovoljno je da svratite do prodavnice i snabdete se pravim namirnicama.