Suvi kašalj koji izaziva golicanje u grlu vrlo je dosadna pojava koja može da ometa svakodnevne aktivnosti. Uporni kašalj ometa školsle aktivnosti, posao, pa čak i dobar noćni odmor. Može biti povezan sa sinusitisom, astmom, bronhitisom i drugim bolestima. Postoje razni kućni lekovi i lekovi koji se izdaju bez recepta za ublažavanje suvog kašlja. Ako kašalj traje duže od 10 dana, posetite lekara.

1. korak

Pijte tečnosti tokom dana da biste sprečili iritaciju grla i stvaranje guste sluzi. Pijte tople napitke, kao što su čajevi , limunade ili čorbe i udišite paru koju stvara vruće piće dok ga pijete. Nosite sa sobom flašu vode tokom dana, kao podsetnik da treba da pijete tečnosti. Tečnost će razbiti šlajm u grlu.

2. korak

Dodajte med u topla pića ili da ga jedite iz kašike. Med je vrlo efikasan kao lek protiv kašlja. Nemojte davati med deci mlađoj od godinu dana.

3. korak

Dodajte vlažnost vazduhu u svom domu. Koristite ovlaživač vazduha u spavaćoj i dnevnoj sobi. Istuširajte se toplom vodom, udisanje vlažnog vazduha će ublažiti suvi kašalj i golicanje u grlu. Stakla u kupatilu treba da se zamagle.

4. korak

Udišite direktno paru. Stavite lice direktno iznad posude sa vrućom vodom, oko 8 do 12 centimetara od površine vode. Pokrijte glavu peškirom da biste napravili šator i zarobili vlažan vazduh. Opustite se i udišite paru. Dodajte nekoliko kapi ulja eukaliptusa u vodu za efekat aromaterapije.

5. korak

Sisajte pastile protiv kašlja ili tvrde bombone tokom dana. (samo za decu stariju od tri godine i za odrasle)

6. korak

Uzmite sirup protiv kašlja ili sirup za iskašljavanje ako imate šta da iskašljete.