1.       Neka vaša večera sadrži što manje nartrijuma

Ukoliko večerate hranu koja sadrži veliku količinu soli, ta so ostaje tokom noći u organizmu, tako da ćete se ujutro pobudtiti nadutiji nego obično.

Umesto toga, za večeru spremite zdrav obrok koji je sadržan od  povrća na pari i nemasnog mesa, sa vrlo malo soli. Idealno bi bilo da ovaj obrok gotovo uopšte ne solite.

 

2.      Uradite večernju vežbu

Poznato je da znojenje doprinosi gubitku suvišnih kilograma, ali možda verujete da vežbanje neposredno pred spavanje može negativno uticati na kvalitet sna. Srećom, to nije istina. Istraživanja su pokazala da aktivni ljudi imaju kvalitetan san, bez obzira koje doba dana su odabrali za vežbanje.

3.     Redovno hidrirajte organizam

Voda je ta koja ima prečišćujući efekat na organizam, a koji pomaže da se organizam oslobodi tečnosti koja se u njemu zadržava. Kako pijenje velike količine vode ne bi uticalo na vaš san,  obustavite unos tečnosti sat vremena pred spavanje.

4.       Potpuno  zamračite svoju sobu

Hormon melatonin, koji pomaže telu da sagoreva masti, luči se i noću, kada se telo nalazi u potpunom mraku. Zato u potpunosti zamračite svoju sobu pre nego što odete na spavanje.

5.       Smanjite temperaturu u sobi

Temperatura u prostoriji u kojoj spavate  može da ima uticaj na pojavu jutarnje nadutosti. Temperatura treba da bude niža od one koja vlada preko dana. Zato se pobrinite da soba bude provetrena, da postoji cirkulacija vazduha u njoj i da je temperatura, iako niža, u granicama prijatnosti.