Ovde ćete pronaći nekoliko saveta koji bi Vam mogli pomoći da popravite brak koji je u krizi.
Savet broj 1
Znajte da sreća dolazi iznutra. Ako ste jedna od onih osoba koje kažu „moj partner me ne čini srećnom“, možda treba da razmislite na trenutak zašto mislite da bi on to uopšte trebao da čini? Istinska sreća dolazi iznutra, i osim ako je Vaš partner užasno loš čovek, potpuno neprijatna osoba, postoji verovatnoća da razlog zbog koga ste nezadovoljni leži uVama samima,  u nekoj neispunjenoj želji, potrebi ili skrivenom snu.
Savet broj 2
Ujedinite i ojačajte svoj dom. Razgovarajte o tome kako želite da vaš dom izgleda. O čemu maštate? Važno je da se oko toga slažete, jer ako imate drugačije želje, to bi mogao biti izvor konflikta. Tipičan primer je kada muškarac želi da njegov dom izgleda kao mesto u kome on živi, sa stvarima na vidnom mestu gde ih može lako naći, a žena želi da  sve bude uredno i „pod konac“. Potrebno je da se čine kompromisi, jer zaista nije fer da oboje očekujete od druge osobe da živi onako kako Vi to želite.
Savet broj 3
Nikada ne upoređujte svoj vezu sa vezama  iz prošlosti, ili svog partnera sa bivšim partnerima. To je uvek pogrešno. Prvo, ne postoje dve iste veze. To je nemoguće jer svaka veza između  dvoje ljudi ima toliko finesa , da bi bukvalno bilo nemoguće da se te finese ponove sa nekom drugom osobom. To bi bilo kao kad biste poredili svog  psa sa ribicom koju ste imali. Potpuno besmisleno.
Savet broj 4
Provodite više vremena zajedno. To ne mora biti puno vremena, poenta je da budete sami i potpuno fokusirani jedno na drugo. Bez TV-a, bez drugih ljudi, samo vas dvoje. Tako ćete steći osećaj kako treba da se ophodite jedno prema drugom.
Savet broj 5
Pričajte o uspomenama. Srećni trenuci koje ste proveli mogu vas opet povezati, a i zanimljivo je i zabavno pričati o uzbudljivim i lepim stvarima koje ste zajedno radili.
Ovo su samo neki saveti koje biste mogli primeniti, ali mnogo je važnije da sami porazmislite o svojoj vezi i o svom partneru, da oslušnete i sebe i njega i otkrijete koji je najbolji način da popravite i ojačate svoju vezu.