Evo nekoliko načina da se poboljša apsorpcija kalcijuma :

Kupite dodatke kalcijuma koji se  najbolje apsorbuju. Primer je dodatak kalcijuma koji se dobija iz morskih algi, koji ima poroznu strukturu, što ga čini izvorom kalcijuma koji se apsorbuje bolje od svih drugih dodataka. Ovaj dodatak takođe sadrži prirodni magnezijum, bor i druge korisne elemente u tragovima , koji poboljšavaju bioraspoloživost.

Kalcijum citrat se lakše apsorbuje nego kalcijum iz ostriga.

Uzimajte dodatak kalcijuma u podeljenim dozama barem dva puta dnevno, pre nego jednu veliku dozu.

Povećajte moć apsorpcije creva pomoću probiotika. Kako starimo, naša crevna mikroflora propada, pa creva manje apsorbuju kalcijum i ostale hranljive sastojke. Pomozite svom probavnom sistemu da povrati ravnotežu korisnih bakterija i poboljšajte ukupno zdravlje creva.

Unosite više vitamina D i magnezijuma putem ishrane, jedite integralne žitarice, bademe, indijski orah, morske plodove i mahunarke. Zašto? Magnezijum i vitamin D uspostavljaju hormonalnu ravnotežu koja vam omogućava da bolje apsorbujete kalcijum.

Izbegavajte belo brašno, šećer, so, previše alkohola, antacide (supstance koje neutralizuju želudačnu kiselinu) i prerađenu hranu. Svi oni smanjuju apsorpciju kalcijuma i magnezijuma i povećavaju njihov gubitak.

Uzimajte dodatak kalcijuma sa biljnim čajevima koji su bogati mineralima, biljnim sirćetom, limunadom ili sokom od povrća.

Preporuka:

Suplement na organskoj bazi, Forever Calcium, koji pored kalcijuma sadrži i vitamin D i magnezijum, idealan je za sve koji žele da pospeše snabdevanje organizma ovim vrednim mineralom, kao i  njegovu idealnu apsorpciju.

Više o ovom proizvodu možete pročitati klikom na sledeći link: https://planetazdravlja.com/kalcijum-i-magnezijum-za-jake-kosti/