Idete na kratak odmor na more, a ipak želite da dobijete lep ten ili želite da dobijete boju koja će vas krasiti tokom dužeg perioda nakon odmora?

Sledi nekoliko saveta koji će vam omogućiti preplanuo ten koji će trajati:

Unosite namirnice koje ubrzavaju dobitak željenog tena – dok ste na odmoru pijte svakodnevno sokove od ceđene šargarepe i kajsije. Ovo voće sadrži beta karoten u velikim količinama i to ga čini vašim moćnim saveznikom u procesu dobijanja preplanulog tena koji izgleda prirodno.

Obavezno koristite sredstva sa SPF 20-30. Nanosite novi sloj nakon svakog kupanja ili na svakih 1,5h. Uverenje da će vas jedno nanošenje zaštitne kreme štiti od sunca čitav dan je mit. Pre kupanje je isto tako neophodno da zaštitite svoju kožu, jer UV zraci prodiru do pola metra ispod nivoa mora.

Izbegavajte sunčanje na terasi – najbolje i najbrže efekte ima sunčanje na obali mora. Voda ima sposobnost prelamanja svetlosti i tako pojačava dejstvo sunčevih zraka, a sa druge strane je zdravije jer je vazduh vlažan i na taj način štiti kožu od isušivanja. Takođe se ne brišite peškirom nakon kupanje. Voda ima svojstvo optičkog sočiva i to će da okrepi vašu boju.

Tokom sunčanja menjajte položaj na svakih 5-10 minuta.

Najzdravije za kožu je izlaganje suncu pre 11h i posle 16h.

Nikako ne koristite parfem kada idete na plažu. Parfemi sadrže jedinjenja koja prilikom sunčanja mogu ostaviti fleke na koži.

Nakon sunčanja obavezna je nega kože pomoću hidratantnih krema. Poželjno je i tuširanje prohladnom vodom.

Sledite ove savete i vaša koža će isijavati preplanulim tenom koji ima zdrav i negovan izgled.