PMS se završava nastupanjem menstrualnih bolova.

1. Utoplite se

Bolovi će se smanjiti ako utoplite stomak i krsta.

2. Pijte dosta tečnosti

Ispijanje čaja zapravo otežava menstruaciju. Umesto čaja, pijte dosta vode da se otarasite osećaja naduvenosti. Voda će projuriti kroz vas i osećaćete se manje naduveno. U nekim slučajevima, žena koja izgubi dosta krvi kroz menstruaciju može postati anemična. Simptomi uključuju umor, slabost, a u težim slučajevima zadihanost i vrtoglavicu.

Crveno vino je dobar izvor gvožđa.

3. Jedite čokoladu.

U pratnji kofeina i dobre knjige, nema boljeg ugođaja od čokolade. Čokolada je čuveni lek za boljke od raskida do stresova i najbolji prijatelji za vreme PMS-a i menstrualnih bolova.

Čokolada sadrži gvožđe koje pomaže u borbi protiv umora i magnezijum, koji pomaže da se reguliše raspoloženje.

4. Spavajte i odmarajte.

Uradite ono što vaše telo želi da uradite. Ako želite samo da sednete i odmorite, onda to i uradite. Kućni poslovi mogu da čekaju. Ako želite samo da se sklupčate u krevetu i isplačete se, onda samo napred! Izbacite to iz sebe.

Pobrinite se da ste se dovoljno naspavali i ako imate sreće prespavaćete najgore grčeve. Probudićete se malo naduveni, ali relativno puni energije za ostatak dana. Prestanite da se borite sa vašim telom i da ga forsirate.

5. Opustite se.

Uradite nešto za svoju dušu. Utoplite se i primirite dok najgore neprođe.

6. Lekovi.

Kako biste se izborili sa blagim bolovima, posebno kada ste na poslu, možete koristiti lekove protiv bolova kao što je ibuprofen i paracetamol, ili lekove posebno namenjene menstrualnim bolovima kao što je rapten K.

Kontraceptivne pilule takođe pomažu u ublažavanju obilnih i / ili bolnih menstruacija. One takođe mogu da uklone ciste na jajnicima, a povezuju ih i sa smanjenim rizikom od raka jajnika i endometrijuma. Neke kontraceptivne pilule imaju pozitivan efekt na kožu.

Kako vi izlazite na kraj sa bolnim menstruacijama?