Kana je potpuno prirodna, sigurna boja za kosu koja je trajno boji, bez jakih hemikalija. Kvalitetna kana koja se korsti za bodi art preporučuje se pre nego kana koja se prodaje u kutijama u prodavnicama jer je čista, i može se bezbedno koristiti čak i na kosi koja je nedavno bila beljena ili sintetički obojena. Mešanje kane bodi art kvaliteta i njeno nanošenje na  kosu daće efekat  sjajne, mekane, zdrave kose. Čitajte dalje kako biste saznali kako da farbate kosu kanom.

Stvari koje će Vam biti potrebne:

Sok agruma, npr.  limuna, narandže ili grejpfruta

Plastična posudica

Plastična folija

Plastična kašika

Gumene ili lateks rukavice

Peškiri

Stara majica

Kana

Priprema kane

1

Kupite 100 do 500 grama kane za bodi art, u zavisnosti od dužine kose.

2

Sipajte prah kane u plastičnu posudu.

3

Umešajte u kanu samo onoliko soka od limuna (narandže ili grejpa)  da stvorite pastu gustine jogurta.

4

Prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavitite je da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi. Tako će se  osloboditi boja koja će trajati dugo, i kosa će imati prelep izgled.

Nanošenje kane na kosu

1

Operite i osušite kosu i očešljajte je, a zatim je podelite u delove. Trebalo bi da nosite staru majicu ili peškir zamotan oko ramena.

2

Nanesite kanu na kosu i kožu temena, počevši od potiljka. Možete je razmazivati  sa rukavicama na rukama. Nanosite je u debelom sloju.

3

Nastavite da mažete deo po deo kose kanom.

4

Zamotajte glavu plastičnom folijom ili plastičnim kesom kako bi kana bila topla i vlažna dok deluje na kosu.

5

Obrišite kanu koja je dospela na čelo, oko ušiju i na vrat.

6

Ostavite kanu da deluje dva do četiri sata. Ako imate kosu koja je orporna na farbu, možete ostaviti kanu da deluje i duže.

7

Isperite kanu, najpre vodom, i trudite se da što više kane sperete, a zatim i šamponom. Balzam će „isterati“ poslednje ostatke kane iz kose.