9 jednostavnih vežbi i saveta:

Broj 1: Poboljšajte svoje držanje
Ako se pogrbite, stomak će vam iskočiti. Zato se ispravite, jer ćete tako učiniti svojim trbušnjacima uslugu bez kapi znoja! Za bolje držanje u stojećem položaju, poravnajte uši iznad ramena, ramena iznad bokova, kukove iznad kolena, i kolena iznad gležnjeva. Uvlačite stomak.
Broj 2:  Vežbanje celog tela
Nemojte se toliko fokusirati na trbušnjake da zanemarite druge mišiće. Glavni mišići takođe uključuju gluteus (mišić zadnjice) i leđa. Pilates je jedan od načina da vežbate sve glavne mišiće, ruke i noge, a i stomačne mišiće.
Broj 3: Veslanje u kanuu (na slici)

Stanite uspravno, stopala su razdvojena. Čvrsto stisnite šake i Ispreplićite prste.  Izdahnite, i zamahnite  rukama, ramenima i grudima na levo, kao da veslate u kanuu. Istovremeno podižite levo koleno i pomerite ga na desno. Udahnite i vratite se u početni položaj. Izdahnite i uradite isti pokret ali na desnu stranu. Uradite 20 ponavljanja.
Broj 4: Izvijena mačka

Stanite sa spojenim nogama, ruke su raširene kao krila. Izdahnite i podignite desnu nogu napred i gore. U isto vreme, podignite ruku u nivou ramena i oko kičme, kao mačka. Trebalo bi da imate osećaj da vam stomak pritiska kičmu. Udahnite, i vratite se u početni položaj. Ponovite sa levom nogom, naizmenično 20 ponavljanja.
Broj 5: Pilates vežba

Stanite uspravno sa spojenim petama, prsti blago idu ka spolja. Dignite ruke, šake spojite ispod brade. Izdahnite, pritisnite ruke na dole, držeći šake i ruke veoma blizu tela. Istovremeno, podignite pete sa zemlje i stojte na prstima dve sekunde, udahnite i vratite se u početni položaj. Trbušnjaci idu „unutra i gore“, a ruke idu dole.  20 ponavljanja.
Broj 6: Ishrana
Možete da radite trbušnjake do mile volje, ali ako imate viška sala na stomaku, vaši jaki stomačni mišići neće se videti. Da biste smanjili salo na stomaku,  jedite manje a krećite se više.
Broj 7: Možete jačati trbušnjake bilo gde, bilo kad
Čak i u svom svakodnevnom životu –  u šetnji, stajanju u redu u prodavnici, ili na zabavama- možete zaposliti vaše trbušnjake tako što ćete stajati uspravno i pri izdisaju uvlačiti stomak prema kičmenom stubu.
Broj 8: Postavite realne ciljeve
Vaši geni mogu igrati ulogu u oblikovanju vašeg tela, ali oni ne smeju biti izgovor da dignete ruke od vežbanja i posegnete za slatkišima. Postavljajte sebi realne ciljeve  i fokusirajte se na vaše telo, a ne na neke idealizovane slike.
Broj 9: Polako, ali sigurno
Ne postoje načini da se brzo nabace trbušnjaci. Brza rešenja obično imaju kratkotrajan efekat.  Planirajte spor i stabilan napredak, i pripremite se za neuspehe, pa čak i frustracije. Nagrade dolaze tek nakon što uložite vreme i upornost.