Koža je najveći organ u telu. Sastoji se od vode, proteina, lipida, kao i različitih minerala i hemikalija. Prosečan čovek ima kožu tešku oko šest kilograma. Uloga kože je da nas  štiti od infekcija i bakterija. Tokom života, koža se stalno menja, na bolje ili na gore.  Koža se regeneriše približno svakih 27 dana. Pravilna nega kože je od suštinskog značaja za održavanje zdravlja i vitalnosti ovog zaštitnog organa.
Kako da održim kožu zdravom?
Svaki dan, omogućite vašoj koži:
• mnogo vode.
• Temeljno čišćenje dva puta dnevno.  Temeljno uklonite svu šminku i očistite lice pre odlaska na spavanje.
• Izbalansirana ishrana.
• Toniranje. Nakon što očistite kožu sapunom ili drugim sredstvima za čišćenje, pobrinite se da koristite toner kojim se uklanjaju fini tragovi masti, prljavštine, i šminke koja je možda ostala i posle čišćenja.
• Hidratacija. Neophodna je čak i za one koji imaju masnu kožu. Postoji mnogo hidrirajućih proizvoda na tržištu koji su bez ulja…


Delovi kože

Epidermis: spoljašnji sloj kože
Epidermis je najtanji sloj na koži, ali je odgovoran za zaštitu od surove spoljašnje sredine.

Dermis: srednji sloj kože
To je sloj odgovoran za bore. U njemu se nalaze kolagen i elastin, dva proteina neophodna za zdravlje kože, jer oni nude podršku i elastičnost. Ovaj sloj takođe sadrži receptore za bol i dodir.
Hipodermis: masni sloj kože
Smanjenje tkiva u ovom sloju je ono što izaziva opuštenost kože. Hipodermis je odgovoran za očuvanje toplote vašeg tela zaštitu vitalnih unutrašnjih organa.
Kolagen
Kolagen je najzastupljeniji protein u koži, i čini 75% ovog organa. On je takođe vaša fontana mladosti, odgovoran je za zaštitu od bora i finih linija. Vremenom, spoljašnji uslovi i starenje smanjuju sposobnost tela da proizvodi kolagen.
Elastin
Ovaj protein daje koži i organima strukturu. Smanjene nivoa ovog proteina usled starenja i drugih faktora može doprineti nastanku bora i opuštanju kože.
Keratina
Keratin je najjači protein u vašoj koži. Takođe je dominantan u kosi i noktima. Keratin daje čvrstoću koži.