Održavanje kože mladom nije teško. Postoje mnoge stvari koje možete uraditi da zadržite lepu kožu ceo život.
Stvari koje su vam potrebne
Sok od paradajza
Krema za lice sa vitaminom C
Astaxanthin iz prodavnica zdrave hrane
Omega-3 suplementi
1
Kupite kremu obogaćenu vitaminom C i L-askorbinskom kiselinom, askorbinskim palmitatom ili magnezijum ascorbil fosfatom. Istraživanja pokazuju da kada  se stavlja na kožu, vitamin C pomaže da se spreče oštećenja ćelija koja izazivaju starenje kože i održavaju kožu mladom. Rezultate ćete videti za samo tri meseca.
2
Pijte 350 ml soka od paradajza dnevno. Vitamini i minerali u paradajzu povećavaju proizvodnju kolagena u roku od 10 nedelja i tako pomažu koži da ostane mlada.
3
Tražite od svog lekara recept za kreme sa retinoidima zasnovanim na vitaminu A koji pomažu u uklanjanju fleka i tankih linija. Ovakve kreme održavaju kožu mladom povećanjem proizvodnje kolagena, a efekat se vidi za samo nekoliko meseci.
4
Uzimajte 4 mg  astaxanthina dnevno. Astaxanthin je pigment koji se može naći u crvenim algama i koji štiti kožu od UV zračenja. Drugi odličan izvor astaxanthina su žumanca, kelj, spanać, brokoli, zelena salata, nar, i prokelj. Zaštita kože od UV zračenja će učiniti kožu duže mladom.
5
Uzimajte omega-3 suplemente koji sprečavaju pucanje kože, perutanje i bore.
6
Izbegnite opuštenu kožu tako što nećete konzumirati šećer. Šećer izaziva stvaranje slobodnih radikala koji mogu da izazovu bore. Da bi koža ostala mlada, jedite voće umesto šećera kako bi zadovoljili svoju potrebu za slatkim.
7
Redovno vežbanje će vam pomoći da se klonite bora. Radite i anaerobne i aerobne vežbe da bi održali mlad izgled kože.