Da li ste nezadovoljni odrazom svog lica na ogledalu kada se probudite? Večernja nega lica je od velike važnosti ukoliko želite da budete zadovoljni svojim izgledom. Izdvajanjem samo nekoliko minuta svog vremena možete poboljšati zdravlje i izgled kože vašeg lica.

Nakon opterećivanja kože šminkom, nepogodnim vremenskim uslovima koji nose i vetar, kao i zagađenjima vazduha, vašoj koži je potrebno posvetiti nežan tretman.

Poznat vam je osećaj umora u večernjim satima i mrskost da skinete šminku. Ipak, budite svesni pozitivnih efekata koje tih samo nekoliko minuta mogu da imaju na vašu kožu.

Sledi nekoliko saveta koji će vam pomoći da budete zadovoljni izgledom vaše kože lica:

Očistite lice uveče

Trudite se da nikad ne odete na spavanje sa šminkom na licu.Na taj način sprečićete moguću pojavu oštećenja kože i ulaska šminke u njene pore, što dovodi do toga da lice izgleda starije.

Sredstvo za čišćenje lica treba da bude na bazi ulja, jer ono uklanja i vodootpornu maskaru bez negativnog uticaja i na osetljivu kožu.

Koristite pamučne tupfere kako bi uklonili šminku sa lica.

Podstaknite izgradnju kolagena vitaminom A

Kako koža stari, proizvodnja kolagena opada. Tu proizvodnju je neophodno stalno stimulisati kako bi koža izgledala zdravo i sveže. Pored toga što ishrana treba da obiluje vitaminom A, on se nanosi i direktno na kožu lica.

Koristite kremu koja je namenjena za predeo oko očiju

Krema koja se koristi za predeo oko očiju je obavezan deo nege ukoliko želite da imate svež i mladalački izgled. Koža predela oko očiju je tanja od one na ostalim delovima lica i sa godinama ona se sve više stanjuje, što uzrokuje kolutove oko očiju i njihov upali izgled.

Preporučuje se krema ili serum za područje oko očiju koji sadrže vitamine A, C, E ili K, jer oni pomažu obnovi kože i svetljenju tamnih kolutova oko očiju.

Ukoliko koristite serum, trebaće vam i blaga krema za područje oko očiju preko njega, jer će ona kožu činiti hidriranom.

Menjajte strane kada spavate

Na strani lica na kojoj češće spavate nalazi se veći broj bora. Neki stručnjaci preporučuju jastuk koji sprečava nastanak bora tokom spavanja,ali pre nego što pomislite da se izložite tom trošku, počnite sa tim što ćete leći na stranu na kojoj obično ne spavate. I kada se okrenete u toku sna, ipak ćete manje vremena provesti na strani na kojoj obično spavate.

Najbolji način je da probate da spavate na leđima. Mnogima ovaj način nije najudobniji izbor, međutim spavanjem na leđima lice je najmanje izloženo mogućem nastanku finih linija i bora.

Budite srećni

Da biste izgledali dobro, morate se dobro i osećati. Sve što se dešava u vama lako se reflektuje na izraz vašeg lica. Zato se posvetite sebi i cilju da budete srećni i zadovoljni. Izdvojite pola sata dnevno za čitanje duhovitih tekstova ili pogledajte neki smešan klip na jutjubu, prošetajte, pozovite prijatelja ili uživajte u komadu svoje omiljene čokolade.

Ne zaboravite da male stvari čine život srećnim.