1

Pripremite stopala tako što ćete ukloniti mrtvu kožu. Sastružite mrtvu kožu sa peta i spoljašnjeg dela palca ili gde god već imate mrtvu zadebljalu kožu.

2

Napunite lavor do pola vodom koja je vruća, ali ne peče kožu. Sipajte mirišljave soli u vodu ili kupku i napravite penu. Potopite stopala 15 minuta. U vodu možete sipati i čašu mleka.

3

Uzmite kamen za ribanje peta i trljajte napred nazad u jednom pravcu, ali ne trljajte stopala previše jako jer tako možete oštetiti dubinske slojeve kože.

4

Osušite stopala i koristite pribor za uklanjanje zanoktica. Nežno ih gurajte od sebe, kao i kožu oko nokta. Pravilna nega zanoktica povećava dugovečnost pedikira.

5

Razdvojite prste vatom ili posebnim sunđerima za razdvajanje prstiju. Namažite nokte uljem protiv zanoktica ili bilo kojim esencijalnim uljem, a potom ih osušite papirnim ubrusom. Isecite nokte grickalicom a zatim ih isturpijajte dok ne postanu glatki.

6

Nanesite bazni sloj, dva sloja laka i gornji providni sloj, ali dozvolite jednom sloju da se osuši pre nego što nanesete drugi. Kada se lak osuši, uklonite razdvajače prstiju.

7

Nanesite losion ili esencijalno ulje na stopala i žustro ih izmasirajte kako biste podstakli cirkulaciju i izjednačili boju kože.