Nekoliko trikova za pokrivanje kesa ispod očiju

Koža ispod oka je tanka, i krvni sudovi koji su u tom području ispod površine kože ponekad se prošire, što čini područje ispod očiju kesastim, i ponekad tamnijim nego obično.

Koristite šminku za pokrivanje ove pojave, kako bi vam lice izgledalo svežije i manje umorno.

Kada se šminka koristi na pravi način, ona ume znatno da umanji vidljivost kesa ispod očiju.

Sledi nekoliko saveta koji će ublažiti vizuelni dojam kesa ispod očiju:

1 .

Umijte se, kao što to redovno činite, i nanesite hidratantnu kremu. To će pomoći da se otarasite tragova šminke koju ste skinuli, prljavštine i mrtvih ćelija kože. Lice treba dobro da obrišete peškirom nakon umivanja, kada želite da stavljate šminku.

2.

Ispitajte boju kože ispod očiju. Ukoliko ona ima crvenkast ton, koristite korektor koji sadrži zelene bazne tonove da bi pokrili kesice. Ako kesice ispod očiju uključuju tamne kolutove, koristite korektor koji sadrži tonove lavande i ljubičaste tonove. Ako imate plavičaste kese ispod očiju, koristite korektor na bazi žute.

3.

Nanesite uobičajnu podlogu za šminku  koju koristite, i pustite da se u potpunosti osuši pre nego što stavite bilo šta na područje ispod očiju.

4.

Koristite četkicu za šminku ili vrh prsta da bi naneli korektor za područje ispod očiju. Nemojte previše trljati korektor, ali nemojte da dozvolite da bude uočljiva razlika između područja ispod očiju i ostalog dela lica.

5.

Nanesite svetli ton korektora, koji inače koristite, preko područja ispod očiju, i nakon što nanesete puder, koji ne treba da bude suviše taman, prstom laganim pokretima pomešajte šminku.

Ovi saveti predstavljaju samo  umanjenje vizuelnog dojma, i ne mogu u potpunosti sakriti kesice. Da biste se rešili ove pojave, treba da regulišete ishranu, smanjite unos soli, pijete dovoljne količine vode( oko 2 l na dan- minimum), i kao osnovno, da budete naspavani.