Proizvode protiv starenja možete početi koristiti u bilo kom uzrastu. Mnogi ljudi koji su zainteresovani za korišćenje proizvoda protiv starenja, kao što su kreme protiv bora, brinu o tome da li su suviše mladi ili suviše stari. Bilo da ste u 20im, 30im, 40im ili stariji, možete da počnete da preduzimate korake već danas u borbi protiv znakova starenja tako što ćete uključiti proizvode protiv starenja u Vaš režim nege kože.
Kreme protiv bora u 20im
Ako ste u 20im, treba da koristite kreme protiv starenja s ciljem prevencije. Postoje dva proizvoda protiv starenja koje treba da koristite što je češće moguće za rano lečenje finih linija i bora: proizvode protiv starenja sa zaštitnim faktorom (SPF 15 ili više) i hidrirajuće proizvode protiv bora.
Sunčevi UV zraci su jedan od glavnih uzroka starenja kože, pa se trudite da se klonite sunca koliko god je to moguće, nosite šešire i kačkete, i obilno nanosite kremu za sunčanje.
Koža u ovom uzrastu je takođe sklona povremenim nesavršenostima poput akni, mitesera i bubuljica, tako da pored proizvoda protiv starenja, koristite proizvode koji će brzo ukloniti akne, a da pritom koža ne bude oštećena. Čistite redovno kožu koristeći sredstva za čišćenje i tonere sa prirodnim sastojcima.
Preparati protiv starenja u 30im
Ako ste u 30im, vreme je da proširite svoju rutinu nege protiv starenja kože. Nastavite da koristite preparate protiv starenja kao što su kreme za sunčanje i hidrirajuće kreme, i uz to počnite dakoristite losion za učvršćivanje kože.
Postoje i posebni proizvodi za negu kože ispod očiju i sprečavanje nastanka bora.
Jednom nedeljno koristite piling ili masku za lice. Tako ćete temeljno  očistiti kožu.
Preparati protiv starenja kože u 40im i kasnije
Kada pređete četrdesetu, važno je da počnete da koristite specijalizovane kreme protiv starenja koje su usmerene na specifične problematične oblasti, kao što su bore na koži ili fine linije oko očiju.