Pametno protiv bora
Povećavanjem količine sna možete ublažiti bore i kolutove ispod očiju. Bilo da ste u ranim 30im i vidite prve nagoveštaje finih linija i bora ili ste blizu 60e godine, možete da smanjite vidljivost i dubinu vaših bora kod kuće. Eliminisanje bora u potpunosti nije moguće, jer su prirodni deo procesa starenja. Ono što možete da uradite je da učinite bore manje primetnim i istaknutim na vašem licu.

Spavanje na leđima

Položaj u kome spavate može izazvati nastanak finih linija i bora na različitim delovima lica. Na primer, spavanje na strani može da dovede do stvaranja bora oko očiju i obraza, a spavanje na stomaku može izazvati formiranje bora na čelu. Spavanje na leđima ublažava napetost na licu, sprečavajući formiranje novih linija i smanjuje vidljivost postojećih bora. Dovoljna količina sna poboljšava kvalitet vaše kože, i smanjuje bore i kolutove ispod očiju.

Jedite losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima, koji su potrebni koži kako bi zadržala vlagu koja je od vitalnog značaja. Koža izgleda punije i linije i bore na licu su manje izražene.

Uzimajte multivitamine svaki dan

Vitamini D, B, C i E igraju ulogu u usporavanju procesa starenja i poboljšanja opšteg zdravlja. Uzimanje multivitamina koji sadrže ove vitalne vitamine će učiniti da izgledate i osećate se zdravije, da poboljšate kvalitet kože, i samim tim smanjite vidljivost bora.

Koristite proizvode za negu lica sa alfa-hidroksilnim kiselinama

Alfa-hidroksilne kiseline su prirodne kiseline izdvojene iz voća. Ove kiseline uklanjaju mrtve ćelije kože sa površine lica i takođe povećavaju proizvodnju kolagena, koji daje koži puniji izgled, čini bore manje izraženim i  čini da koža izleda mlađe.